Ga direct naar de inhoud.

Volgens Jos

Op een maand tijd kreeg ik 3 mails van mensen die met duiven wilden beginnen, waaronder 2 uit Duitsland. Dat is natuurlijk verheugend maar minder verheugend is de vraag die ze daarbij stelden: 'Wat voor medicijnen moet ik in huis halen en wanneer geven.' Zo ver zijn we dus al gekomen. Mensen denken dat medicijnen bij duivensport horen.

Ik heb ze geantwoord dat medicijnen veronderstelt dat er ziektes zijn. En omdat duiven sterke dieren zijn en zelden ziek hoeven die in principe geen medicijnen. Wel vorm om te presteren maar die krijg je niet door medicijnen, integendeel! Een gezond mens neemt die toch ook niet? Van de woorden 'medische begeleiding' krijg ik braakneigingen zei ik onlangs op een forum in Ter Aar. Geloof me, met medicatie aan duiven die niets mankeren bereik je niets, integendeel, je roept op langere termijn problemen op je af.

PROBIOTICA                                                                                                               Probiotica is nog zo iets. Mensen hebben er de mond van vol en sommige dierenartsen doen wat ze kunnen die aan de man te brengen. Gelukkig zijn er uitzonderingen zoals Dr. H de Weerd met name. Die gelooft er niet in. Mogelijk wel bij kippen, niet bij duiven. Wat je mag doen is het water verzuren met bijvoorbeeld azijn en ook look zou mogelijk iets doen om geel af te remmen. Maar voor de rest? Zorg voor een goed hok en geloof toch niet dat sportgenoten goed presteren vanwege het flesje.

JOS

Als voorbeeld hieronder een mailtje van Jos, een groot kampioen die in 2009 zelfs 2 NPO concoursen won naast nog een serie adembenemende resultaten. Geen geheimen, niet moeilijk doen, goede duiven op een goed hok; daar gaat het om. Zij nog vermeld dat hij zijn jongen niet opleert, geen meter. Ze gaan ineens in de grote mand en hij verliest minder jongen dan de sportgenoten. En soms presteren die nog ook. Soms dus, want hij legt zich toe op het spel met oude. En geloof me, hij is geen uitzondering. Er zijn talloze kampioenen die het zo simpel houden als hij. En er zijn talloze prutsers die een heel jaar medicijnen geven maar steeds verder achterop raken.

 

We laten hieronder Jos aan het woord.

Beste A S:

Dikke laag beukensnippers....verder knoflook in de drinkpot en wat allerhande door het voer.. En  2 maal per week gekiemd voer...

Verder niet teveel poespas...en zodra laatste dagfondvlucht voorbij is krijgen ze sowieso niets tot mei..en die daar niet tegen kan...?? auf wiedersehen..

daarbij..als je niet naar de dierenarts gaat dan vinden ze ook niks h'. Want ik weet zeker dat tussen mijn duiven er zijn met Cocc of het Geel...

Nog erger...ik heb mijn toppers laten controleren bij Vincent nadat ze kop hadden gevlogen op een grote vlucht...wat dacht je .. het geel..!

dus weet ik het allemaal niet meer..en denk ik..kunt maar beter wegblijven maar vooral ervan af blijven..en de duiven die iets krijgen maar direkt opruimen..

Want die enkele supers die we hebben...!! zijn super omdat ze veel sterker zijn dan de rest...

Heb in verleden ook veel gegeven omdat ik dacht dat dat moest...waren helaas meestal mijn slechtste jaren...

Wordt tijd dat antibiotica verboden wordt...en alleen nog maar mag worden verstrekt aan zieke duiven...!!!!!!! en niet aan duiven omdat ze niet presteren...????

groetjes jos

Noot:

Jos zou Klak kunnen heten. Zelfde voornaam, zelfde opvattingen