Ga direct naar de inhoud.

Zo zit dat volgens Jos

Mensen klagen wel eens over de profs in de sport, over weinig tijd, over geheimen, over te onnatuurlijk bezig zijn.

In Limburg timmert ene Jos G de laatste jaren enorm aan de weg.

Op eendaagse fondvluchten was hij soms de schrik van een hele provincie.

Jos stoort het enorm dat mensen duivensport veel moeilijker maken dan die in werkelijkheid is. Een zeer leerzaam verslagje van zijn hand en uiteraard geplaatste met zijn toestemming hieronder. Mogelijk opent het ogen!

 

Zonnetje schijnt, het lentegevoel hangt in de lucht. Heb het wel gehad met de lange winter, denk niet dat ik de enige ben. De eerste vlucht is alweer over ''n week en moet bekennen, ben er helemaal klaar voor. Dat heet, geestelijk. De motor is opgeladen en voor mij mag gestart worden. Of mijn duiven er al klaar voor zijn ? Nog niet helemaal, pas sinds een dikke tien dagen probeer ik ze dagelijks effe uit te laten. Gezien ik nog werk niet gemakkelijk in Maart. 'S morgens om 7 uur is te vroeg en 's avonds om 18 uur te laat. Tot dusver moeten ze het maar hebben van een vier maal eruit in de week.

 

Maar goed, ze hangen toch al bijna ''n vol uur in de lucht en voor de korte afstand in het begin is dit ook genoeg. Geloof eigenlijk ook niet dat ze zo intensief moeten trainen ! Sinds vorig jaar komen de weduwnaars nog maar ''nmaal per dag buiten. Aangezien de prestaties tot volle tevredenheid waren is voor mij dit het bewijs dat tweemaal absoluut niet nodig is. Achteraf spijt dat ik dit twintig jaar geleden niet zo heb gedaan, had me veel tijd bespaard. Weet nu voor 100% zeker dat met de juiste kwaliteit in combinatie met een goede gezondheid veel vanzelf gaat. Verzorging, voeding enz enz. ! Fijn, moet ook goed gebeuren maar levert nul komma nul rendement op indien de kwaliteit niet aanwezig is.

 

Ik las op een site het systeem van dhr GJ Beute, opgesteld om u van succes te verzekeren ! Een bekend kronieker die u wekelijks de geheimen van de groten vertelt! Hoe zij het schijnbaar aanpakken om tot de beste resultaten te geraken, succes verzekerd. Ik als dagfondliefhebber heb hier natuurlijk altijd oren naar. Mijn voorliefde voor deze vluchten is groot en lees daarom ook veel inzake met de hoop er mijn voordeel te kunnen doen. Beute licht zijn voedersysteem Glashelder toe!

 

Tot driemaal toe ben ik gestart het te lezen maar bij dag drie was ik de draad alweer kwijt. Voor mij als eenvoudige duivenliefhebber te ingewikkeld. Je moet er om te beginnen niet meer bij werken. Er zit namelijk nog al wat tijd in. Benodigd: Beijers Enzymix, Herstel Power, Beute Sport, Prange Suppe, Herba Zyma, Omega Olie, Pinda's, Snoepzaad, Omega 3 korrels, Hennep, Electrolyten, Orni-Special, Conditiemix, BS, Orni-Rood of Orni-capsule en Geelcapsules. Dat laatste staat wel haaks op zijn column van We gaan het anders doen in 2010 ! G''n medicijnen meer geven ? Oh ja..en niet vergeten..Oogdruppels voor extreme droogte..!!!

 

Mijn god'word me duizelig van. Dit zul je je toch goed moeten opschrijven en ergens aan de muur hangen want je laat zo een steek vallen, met alle gevolgen van dien !!!

Ergens doe ik toch wel grondig iets verkeerd. Als dagfondliefhebber doe ik dit absoluut niet allemaal. Gaat allemaal wat eenvoudiger en gemoedelijker. En vind mijn resultaten tot volle tevredenheid. Moet ik wel vermelden dat ik vorig jaar het voordeel van de OST-WIND had anders had ik ook noooooit gewonnen natuurlijk. Is me toch wel een aantal malen onder mijn neus gewreven afgelopen winter. Jep, maar ben blij dat ik dan ook eens geluk mag hebben in het leven. Meen me wel te herinneren dat in 2008 ene Lindelauf (meest oostelijk) gelegen 1-2-3-4 provinciaal Bourges speelde met OST-Wind ?

 

Enfin, terug naar het systeem Beute. Voor al diegenen die dit te moeilijk vinden wil ik u wel mijn systeem toelichten. Benodigd: Beijers Premium plus Versele Gerry Plus en op dagfond schakel ik over op Versele Energie Plus. Pinda's, Grit, Knoflook en Azijn. Maandag tot en met Zondag, volle bak Beijers Premium. Drie dagen voor inmanden helft Premium en de helft Versele Energie Plus. Als toetje savonds 10 pinda's in het kot. Verder wat grit door het voer. In de drinkbak knoflook met af en toe een scheut azijn erin. Thats it !

   

Tijd om 's morgens uitgebreid te gaan voeren heb ik niet. Het is niet anders duiven moeten zich maar aanpassen aan mijn systeem. Dus volle bak en hup naar mijn werk. Ook 's avonds volle bak. Hebben ze eens weinig eetlust dan sla ik een voedermaaltijd over. Tussen de dagfondvluchten in wanneer ze thuis blijven alleen Beijers premium aangelengd met 30% gerst en g''n pinda's. Uitlaten ''nmaal per dag iedere dag behoudens de inkorfdag en de dag van terugkomst dan blijven ze binnen. Medisch, misschien geeltablet en / of appartex.  Maar alleen indien Dr. Schroeder iets constateert, niet meer blind kuren. Indien nodig ''ns uitroken en verder een bad door de week op het hok en dat is het wel zo een beetje.

 

Zoals u ziet niet teveel poespas. Duizend maal belangrijker is en ik kan er wel op blijven hameren zonder goede kwaliteit kunt u systemen bedenken wat u wilt zal het nooit lukken.

Er wordt wat af 'geouwhoerd' de laatste jaren in de duivensport. Vissers kennen er wat van. Altijd een 'joekel' op het droge geslagen als er niemand bij was !!! Maar wij duivenliefhebbers gaan volgens mij op kop als het gaat om het uit kramen van totale onzin.

 

Ik hoop van ganze harte dat u allen dit jaar eens in het bezit mag komen van een superduif. Dan zult u zien hoe gemakkelijk het gaat. Waarom laat deze zich altijd zien en waarom is 80% niet in staat ''n vroege prijs te behalen ? Absoluut niet door het systeem maar om de eenvoudige reden dat het er gewoon niet in zit. Hoe mooi u de ogen ook vindt of hoe dik de spieren ook aanvoelen. Wordt zoveel geschreven over begeleiding enz enz dat het echte aspect waar het omdraait, nl. ervoor zorgen dat u aan de juiste kwaliteit geraakt onder sneeuwt bij dit alles. Als mijnheer Beute voor jaren geleden niet naar Eijerkamp was gestapt en daar niet een riedel jongen had gehaald dan had hij het zijn systeem op zijn buik kunnen schrijven. De continue vernieuwende stroom duiven in de kweek zorgt voor succes en niet het hele systeem ' Beutemeteut' ?

 

Als ik niet voor jaren geleden bij Gaby Vandenabeele was beland en nog continue op mijn eigen oude soort voortborduurde dan weet ik zeker dat ik niet meer in het verhaal was voorgekomen. Echter mijn vele ritjes naar Dentergem en het continue blijven kruisen en kweken heeft me succes gebracht. Hopelijk voor langere tijd maar het kan zo weer over zijn. Niet dat ik twijfel aan de huidige kweekstal maar goede duiven kweek je nu eenmaal niet ieder jaar opnieuw. Wel mooie, dat is een koud kunstje. Degene die dat niet inziet en niet openstaat voor vernieuwing maar het falen aan duizend andere oorzaken verwijt zal dieper en dieper afzakken met alle gevolgen van dien.

 

Als we met zijn allen wisten hoe het nu moet met wat voor een systeem dan vraag ik me af waarom we dan zoveel duiven kweken jaarlijks. Waarom zoveel duiven wisselen van hok. Waarom zovelen naar de duiven dokter stappen. Waarom maar zo weinig goede duiven in de zovele competities in de schijnwerpers komen ? Nee beste lezer, het is zoals in ons aardse bestaan. De Johan Cruijffs, Lance Armstrongs, Federers ze zijn zo dun gezaaid. Maar heel weinigen worden met de gave geboren zich boven het maaiveld te verheffen en in de duivensport is niet anders.

 

''n onderwerp van de afgelopen lange winter is me blijven hangen. Dat is het onderwerp duivencoach. Ik ken liefhebbers waar ik 10 maal meer waarde aan hecht aan hun oordeel dan van de rest. Deze mensen moesten eens de ronde maken op de vele hokken en de huidige liefhebbers bijstaan met hun keuze, advies en selectie. Dit zou de gemiddelde liefhebber veel sterker maken. Dat heet moet hij er wel iets mee doen natuurlijk !!!  En niet smaandags Herstelpower, dinsdags Prange Suppe, woensdag Orni Rood, donderdags Herba Zyma, vrijdags Conditiemix en zaterdags un 'PRIESKE' !!!

 

Ik wens u allen een voorspoedige start en succesvol seizoen met uw eigen systeem.