Ga direct naar de inhoud.

Artikelen 2014

Toch nog een toffe dag

k heb best zin om nog eens zo"n ouderwetse zaalverkoop bij te wonen mailde Tijmen.

27 December was weer zo"n dag in het Limburgse Thorn. W de Br is zo"n man die ook geen zin in heeft mensen aan huis te ontvangen dus dan zo maar.

Lees meer: Toch nog een toffe dag

In gesprke met W de Bruijn

Willem de Bruijn voorstellen is een open deur in trappen. Wie kent niet zijn gedrevenheid, geldingsdrang, optimisme, doorzettingsvermogen en niet te vergeten zijn energie.

Lees meer: In gesprke met W de Bruijn

In deze tijd 14

Hebben velen hun duiven gekoppeld of gaan dat heel gauw doen. Zeker in Belgi� omdat het jonge duivenseizoen er ongeveer TWEE maanden eerder begint dan in Nederland

Lees meer: In deze tijd 14

Terug aan het volk

In mijn tienerjaren had ik drie passies: Voetbal, duiven en� de beste willen zijn in �wat ik ook deed�.

Lees meer: Terug aan het volk

Empirier en nog wat

Als een duivenseizoen er op zit is het normaal dat je gedach­ten af en toe eens teruggaan naar dat sei­zoen. Dat een soort bezinning volgt.

Lees meer: Empirier en nog wat

In gepsrek met Peter Janssen

Ik sta aan de voordeur van een fraai huis in het Duitse Kleve, vlak over de grens niet ver van Arnhem. Links een fraai bord met twee duiven en in sierletters de naam Peter Janssen.

Lees meer: In gepsrek met Peter Janssen

Waarom? Daarom!

Duiven die verloren gaan haal ik meestal op. Niet omdat ik zo blij ben als er een wordt aangemeld, maar meer uit beleefdheid.

Lees meer: Waarom? Daarom!

Geen keus 3

Zelden was in duivensport de sfeer zo negatief als in deze tijd. Zowel in Belgi� als in Nederland worden de beleidsmensen, de NPO en de KBDB zeg maar, gezien als de oorzaak van veel ellende.

Lees meer: Geen keus 3

Hoe dom kan je zijn 2

Onderstaand artikel verscheen in Sportblad de Duif de week na de catastrofe van Gueret voor jonge duiven. Gueret was de laatste Nationale vlucht, voor de verste afstanden ongeveer 630 km. Dan los je geen duiven meer om 10.30 u in september als de dagen al zo korten. Een Belgische probleem? Verre van. In Gelderland een soortgelijk verhaal de laatste vlucht.

Lees meer: Hoe dom kan je zijn 2

Pavlof, mensen en duiven

Hoe komt het dat de mens is zoals hij is? Met al zijn verschillende karaktertrekken en eigenschappen? Eeuwen terug al stelden met name pedagogen zich die vraag.

Lees meer: Pavlof, mensen en duiven

In gesprek met D v Dijck

Dit keer een gesprek met niemand minder dan Dirk van Dijck. De man werd bekend tot in alle uithoeken van de wereld waar met duiven gespeeld wordt.

Lees meer: In gesprek met D v Dijck

Kampioenen vs beleid

Men is nu wat gekalmeerd maar wat was er in Nederland bij veel kampioenen onvrede jegens het beleid.

Lees meer: Kampioenen vs beleid

Triest

Hebben wij duivenliefhebbers een afwijking? Beperk ik me tot het gadeslaan van mezelf dan ben ik geneigd deze vraag met een volmondig "ja" te beantwoorden.

Lees meer: Triest

De jacht

Het seizoen voor oude zit er voor velen op. En na weer een duivenjaar is het steeds hetzelfde liedje: Enkele zijn tevreden, velen ontevreden. Gewoon logica. Omdat elke sport meer verliezers kent dan winnaars.

Lees meer: De jacht

In deze tijd 13

Wat was er veel wind voorspeld voor 10 mei. Recht van achter en zo hard dat menig liefhebber paste, temeer daar nog heel wat regen voorspeld werd ook.

Lees meer: In deze tijd 13