Ga direct naar de inhoud.

Logbook 2012

Met 47.000 ! (31/12/2012 )

Ik krijg de laatste tijd af en toe een mail uit Polen. Zo had ene meneer Radek 1.500 e geboden op een bon van me. Het bestuur van de club wist niet goed wat er mee te doen. Maar het was wel degelijk serieus bleek achteraf. Er zijn daar 47.000 liefhebbers, net zo veel als in Nedderland en in Belgie samen en... er komen er elk jaar nog bij. Dhr Radek is 34 jaar, de gemiddelde leeftijd daar is minstens 25 jaar jonger dan hier. Wat deden wij hier verkeerd?  Ongelijkheid, geen gelijke kansen en overdaad spelen zeker een rol. Daar zijn de samenspelen ongeveer allemaal even groot en elk weekend is er EEN vlucht en niet meer. De eerste is er een van 120 kilometer, de laatste een van 700 kilometer. En steeds een massa duiven in concours natuurlijk. Steekt toch wel schril af met bijvoorbeeld Antwerpen met elk weekend: Drie vluchten uit Quievrain (oude, jaarlingen, jongen). Drie uit Noyon. Vanaf juni ook nog eens drie uit Dourdan plus een of twee fondvluchten met telkens oude jaarlingen en jongen apart. Tot voor kort vlogen zelfs de duivinnen apart, die moesten beschermd worden. Wie beschermt nu de doffers tegen de duivinnen???????? Die aparte dubbelingen jaarlingen lijkt ook nergens op omdat die veelal sneller vliegen dan de oude. Dat het concoursen zijn met een deelname die soms schrijnend is is iets waarom men natuurlijk vraagt.

Het hok van dhr Radek Polen. Daar is niets mis mee.

Olympiade (30/12/2012 )

Mensen die mijn 11-732 kennen vragen waarom die niet bij de Nationale Asduiven staat of waarom die geen Olympiade duif is.  Dat is een lang verhaal.  Overigens ben ik er wel trots op dat in 2011 5 NATIONALE Asduiven rechtstreeks uit duiven van mij kwamen en ook de Nationale Asduif en 1e Olympiade duif van 2012 in Belgie.  Trots mag ook W de Bruyn zijn. Liefst VIJF duiven uit rechtstreekse van hem gaan naar de Olympiade. Daaronder trouwens 3 duiven van J v d Pasch Limburg. Als je je oor te luister legt blijkt die nogal omstreden. Speelt enorm maar volgens de een omdat hij veel medicijnen geeft, anderen beweren dan weer dat er in Limburg weinig concurrentie is. Jaloezie misschien?

Watch out (28/12/2012 )

As I said before trichomonas is not a big problem any more: But parathypoid is. Recently I again heard from 3 fanciers who had big problems and 2 of them are real big shots. So very good birds died.  The bad thing is that all these birds were treated but it did not help, on the contrary. One got paratyphoid just after the treatment. Furthermore 2 vets just did not see the birds suffered from paratyphoid. Maybe the symptoms seem different from the past. Then these were hanging wings, limp, eggs that were not filled, slymery green droppings. .  Today you must on the alert when some birds get skinny which was the case with all these men. The droppings of the birds looked ok, eggs were filled and they and the veste were midled by that. So watch out if some birds become skinny for no obvious reason!

Gegeneerd (23/12/2012 )

Vandaag had onze club haar jaarlijke kampioenendag. Op mijn bon voor een jonge duif 2013 was een bod van 1.500 e.  Dit was van een onbekende buitenlander en het bestuur durfde het terecht niet aan deze toe te wijzen. Nu ging ze 1.300 e. Dat is nog een enorm bedrag waardoor ik me enigszins gegeneerd voel. Maar het goede nieuws is dat de laatste 4 bieders allemaal uit mijn directe omgeving kwamen. Allemaal ook vrij jeugdige en ambitieuze liefhebbers. Het toont ook vertrouwen in mij en mijn duiven. En wat ik zelf zo waardeer? Die mensen zijn niet dom, die weten dat ze bij mij aan huis veeeeel goedkoper terecht kunnen maar... ze hebben hart voor de sport en gunnen het de club! Het hoogste bod was overigens van een groot kampioen uit Oud Turnhout.

Zonder uitzondering - All of you (22/12/2012 )

Aan al degenen die regelmatig mijn site bezoeken (er waren dagen van ruim 2.000), aan alle lezers van mijn artikeltjes, kortom aan alle sportgenoten en zeker aan die die mij een kaart stuurden prettige feestdagen en een gezond en FANTASTISCH 2013. To all fanciers that visit my site (sometimes more than 2.000 per day) and in fact to all pigeon fanciers all over the world a Merry Xmass and a healthy and FANTASTIC 2013.   

Mijn duiven (20/12/2012 )

Vaak vragen liefhebbers me of ik nog duiven bij haal, bij wie en met welke ik lukte. Iedereen die me kent weet dat ik steeds op zoek ben naar beter.  Misschien heb ik wel veel te veel duiven gekocht de laatste jaren.  Meestal waren dat mislukkingen maar het zou niet fair zijn dat hier te vermelden. Zelf kweek ik ook meer slechte dan goede, zoals iedereen, en zullen kopers hier ook zeker slechte kopen. Ik beperk me tot na 2005. - Ik kocht 2 zusjes en 2 jongen van Goudhaantje Diels. Prima mee gelukt.  - Een doffer van 2008 van Geerinckx was ook een echte aanwinst. - Mijn beste duif van nu, een echt supertje, is een kleindochter van een doffer die ik in 2004 bij Leo Heremans haalde. Tamelijk tevreden ben ik ook over een duivin van Verreckt Arien, een duivin van Gaston v d Wouwer, een duif van Bart van Oeckel. - Ook jongen en halfbroers van de Leeuw van M Wouters voegden iets toe en veebelovend zijn ook een duivin van J Goessen en vooral enkele jongen van W de Bruyn die ik in 2012 speelde en die meteen al enorm mee vielen. Een werd zelfs kampioenduif in Brabant 2000 R4, een andere werd tegen meer dan 6.000 duiven bij zeer zwaar weer enkel geklopt door een hokgenoot en... Twee duiven van Willem zijn mede verantwoordelijk voor het winnen van het 1e Algemeen Kampioenschap Union Antwerpen (jongen). Dat was dus tegen grote namen als D v Dijck, Vercammen, Geerinckx, v Elsacker Jepsen, Diels enzovoorts.

Nogmaals Leo Heremans verkoop (17/12/2012 )

Nu is wat meer bekend over de fantatisceh verkoop van Leo Hermans. De helft van de 60 zomerjongen ging naar China. Dr. H de Weerd kocht de 2 duurste voor 12.000 en 15.600 e en... misschien gingen die ook wel naar China.  

Leo Heremans auction (16/12/2012 )

De verkoping van 60 jonge duiven van Leo Heremans vandaag in Thorn door Sportblad De Duif is een mega succes geworden.  Een immense massa volk, vooral Nederlanders en Belgen maar ook een flink aantal Duitsers en zelfs Chinezen stond bijna garant voor een mega opbrengst.  En dat werd het ook.  In totaal brachten de 60 jongen bruto 258.840 euro op, ruim 4.000 e gemiddeld, of 10.000 oude guldens. En dat voor onbevlogen jonge duiven! De duurste waren koop 5 (10.000) en koop 37 (13.000).  De 2 favoriete duifjes van Leo waren koop 32 en inderdaad koop 37 ! Zowel Leo Heremans, diens verzorger en Sportblad De Duif proficiat !!

In Arabie (14/12/2012 )

Mensen staan versteld hoe de liefhebbers van de Arabische emiraten, meer bepaald Kuwait presteren in Zuid Afrika. Die Arabieren kopen momenteel ook veel duiven van hier en hoe daar gespeeld wordt zie je aan de aankomsttijden. Helaas kan ik de uitslag niet in het Arabisch plaatsen en volsta maar met de mededeling dat ene Mohammed Al Fezier op enkele seconden enkele tientallen duiven klokt.  Overal zitten goede zegt men vaak. Dus ook daar!   

Nieuwe kans. Other chance (13/12/2012 )

The highest bid on a voucher of mine for the club is now 1.000 euro. In January there will be another voucher which will probably be cheaper. 
Het hoogste bod op mijn bon op www.marktplaats.nl is inmiddels 1.000 euro. Er komt een herkansing in Januari.    Loopt nog tot 22 dec.

voucher (10/12/2012 )

I donated again a voucher for my club for a young bird 2012.  The buyer may have a youngster of the bird that gave the National Ace and 1st Olympiad bird at the coming Olympiad.  Or another one of course. You can bid on: www.duivenmarktplaats.nl PV De Valk Baarle Nassau. Voucher nr 15  

Straf (10/12/2012 )

Ik ben er altijd trots op als mensen met mijn duiven een Olympiade duif hebben of Nationale Asduif zoals dit jaar weer M Wouters. W de Bruyn maakt het ook bont. In de categorie G (jaarlingen) komen 2 van de Olympiade uit RECHTSTREEKSE van hem, namelijk duiven van Everling en Bosma. Ook in de Olympiade duiven van v d Pasch een hoop De Bruyn bloed.  En dan maar lullen dat Willem prestaties forceert met de massa.  Misschien bedoelt men een massa goede!   

Onze club (09/12/2012 )

23 December houdt onze club haar jaarlijkse kampioenendag. Aanvang 14.30 u. Clublokaal Oordeelstraat 1. Er zijn dit jaar fantastische bonnen niet alleen van de clubkampioenen maar ook van andere sterspelers uit M Brabant. Ook van mij is er uiteraard een bon. De koper kan kiezen: Een jong van de beste kwekers, eventueel uit dezelfde duivin waaruit de Nationale Asduif van Belgie (tevens 1e Olympiadeduif) kwam of 2 koppels eieren. Bieden kan op duivenmarktplaats.  

Nutteloos (07/12/2012 )

Al gauw zullen bij velen de duiven weer met eieren komen. En dan wordt er, weer door velen, gekuurd tegen geel. Dit is een absoluut nutteloze bedoening. Ten eerste is het zo goed als uitgesloten dat duiven nu geel krijgen.  Daarbij komt dat duiven amper drinken en mocht er al sprake zijn van geel ze veel te weinig van het medicijn binnen krijgen. Ik kuur de kwekers al jaren niet maar houd dier wel in de gaten als ze kleine jongen hebben. Worden er enkele scherp en is de mest zurig en slijmerig, of zijn er draadjes in de keel dan kuur ik alsnog en meteen.

SA (07/12/2012 )

I got several questions from people who are surprised that the German pigeons and even more the pigeons from Kuwait do so well in the one million dollar race.  They wonder if I have an explanation for that.  I have my thoughts on this indeed and will wrtie an article on it.  

Leo Heremans (04/12/2012 )

Several fanciers, mainly foreigners ask me about Leo Heremans. Is he going to quit or not. Well, Leo is to quit the sport indeed. First he needs to breed 750 babies and then all his birds apart from his 2 best pairs will be sold. His best pairs are auctioned in bis like they say here. (The fancier may choose).  This auction is planned in April. But on December 16th there is already a chance to buy. Then 60 youngsters, all of his best, will be auctioned by pigeon magazine De Duif.  See www.deduif.be By the way, last year I raced some birds from a friend of mine from England: John Wheatcroft is the name. One bird is promising and was my first bird twice. It was a pure Heremans: Strain De Jan.   

Pedigree Den Ad (30/11/2012 )

As you may know M Wouters has the best pigeon of ALL Belgium in 2012. It is also 1st Olympiad bird. His so called Ad was not only 1st National Ace 2012 KBDB but was also 1st Ace as a yearling and raced super  as a baby. So 3 years on a row fantastic. People ask me whether it is related to 96-145 or Ace Four. Well Ace Four is 2 times in its pedigree.  99-605 (see below) is ALSO from Ace Four.   The brother of Ace Four is 95-230. This 230 is gr.father of the best cock of Holland in 2011 and the best hen of Holland in 2011. Its all in the family

I hate those words (26/11/2012 )

A fellow sportsman had to quit due to his poor health. And believe me, this man really has super birds. He asked me if I would know some one who would want to buy them. I will try I said and proposed them to a Taiwanese.  The bands plus the INCREDIBLE results.  I should have known what the answer would be: WHAT STRAIN ARE THEY?  How I hate these 4 words that foreigners so often ask me. Many others experienced the same: No clients for their super birds whereas worthless shit birds with an impressing pedigree are sold for a fortune.  Do those Easterners still think that the origin of all good birds go back to a limited amount of well known names? Have those Easterners not found out yet that even the greatest names buit up their families with birds from un known fanciers? Geerts says on his site: PEDIGREES WERE FOUND OUT TO CHEAT BLIND PEOPLE. There is much truth in it. Geerts also says: Buy birds through the Internet and you are sure you waste your money. Indeed, it seldom happens that a real good champion buys through the internet.  They want to HANDLE a bird before they buy !! 

Australie een nachtmerrie (20/11/2012 )

Nog niet zolang geleden verkocht Jos Thone zijn duiven bijna totaal en velen er van werden gekocht door een Australische vriend. Nu blijken die duiven nog in Belgie te zitten. Thone zou ze zelf terug gekocht hebben, Jos zijn versie is dat ze Australie niet in konden maar geen mens die hem gelooft. Ik wel.  Anderhalf jaar geleden verkochten Leo Heremans en ik wat duiven naar Australie.  Van mij waren het er tien, van Leo weet ik niet.  Ze hebben al die tijd in quarantaine gezeten en morgen krijgen we ze terug.  Ze kunnen Australie niet in !  

Exit Marinus (19/11/2012 )

Ik had al geruchten gehoord maar vandaag hoorde ik dat het definitief was. Marinus van Gastel uit Roosendaal gaat er mee stoppen. Enkele jaren geleden verkocht hij al eens bijna totaal maar hij was binnen de kortste keren weer terug. Zoals ene Leo Heremans. Jammer voor de duivensport. Die man had/heeft enorm goede duiven en is een vakman als weinig anderen.  Cor Leytens werd mede groot met zijn duiven. Evenals Embregts Theunis en zelfs bij L Claessens bleken ze superieur aan diens eigen duiven.  Eigenlijk heeft deze man heel zijn leven veel te weinig publiciteit gekend omdat hij die niet zocht. Evenmin als hij zocht naar roem of geld. Maar man wat had die goede.

Winterkweek (19/11/2012 )

Is voorlichten bij winterkweek noodzakelijk vragen mensen me. Ja, je kan amper zonder voor een geslaagde kweek. Ongeveer 10 dagen voor koppeling beginnen. Helder licht gebruiken. Als je ooit vitamines geeft mag het nu. In de zomer kunnen ze die missen. Heb je tijd, koppel voor. Dat wil zeggen laat de duivin enkele dagen voor de echte koppeldatum af en toe eens bij de doffer.  Overigens volstaat als je alleen de doffers voor licht. Tijdens het broeden bij voorkeur de lichten weer uit. ZEKER BIJ DE VLIEGERS als je daarmee aan winterkweek doe. Heb je geent tegen paratyfus? Dan 5 a 6 weken wachten met koppelen. Overigens heb je winterjongen niet echt nodig om te presteren. Het grootste voordeel van winterkweek is dat je duiven kan omkoppelen en toch nog vliegbare jongen hebt van latere koppels.

Geen fotos of catalogus (17/11/2012 )

Herhaaldelijk vragen mensen me naar een catalogus of fotos van duiven. Ik heb geen van beide, dus helaas. Verder ook geen duiven te koop!   

Belgian champion (14/11/2012 )

Jules Lens from Putte became National champion young birds 2012.  I was there last year with W de Bruyn. He knows nothing about medication and he never trains his youngsters. I mean Jules Lens. I do not want to waste money on petrol he says. Just good birds but there are only few who believe that.  

More about Ad (12/11/2012 )

Several fanciers asked me about the origin of "Den Ad": the 1st National Ace Middle Distance birdd KBDB 2012 and... 1st Olympiad bird. It is double inbred to... Ace Four (96-145).   

Den Ad (11/11/2012 )

M Wouters got the 1st National Ace in Belgium in 2012. It was bred from a hen of mine. This was not only the best bird in Belgium in 2012 but also in 2011 as a yearling and in 2010 as a baby it was Ace pigeon. A real miracle bird and no wonder it is now also 1st Olympiad bird. 

Achterlijk (10/11/2012 )

Nadat ik in 2000 de 2e beste duif van Nederland had en geklopt werd door een duif waar ik elke week voor zat (kwestie van spel dat volgt op verenigingsspel) besloot ik geen duiven meer op te geven voor competities als whzb enz. De bedoeling van dit systeem was goed maar in de praktijk oneerlijk. Maar tijden veranderden. Verleden jaar had ik een echt superduifje dat ik helaas de laatste vlucht verloor en dit jaar had ik er een dat nog beter was: de 11-732. Verder was het nieuws dat je geen duiven meer op hoefde geven voor zulke kampioenschappen, die werden zogezegd vanzelf berekend. Daarom was ik toch enigszins nieuwsgierig waar dat duifje zou eindigen toen whzb haar kampioenen bekend maakte. Want het was dus een goed.   23 maart vloog ze al kop maar die datum telde niet mee. Na eind juni kon men hier geen HaFo meer spelen en navluchten was ook uit den boze. Toch scoorde ze nog 11 maal per tiental met oa:  1.587 d - 1         3.004 d - 4 7.005 d - 2        27.056 d - 4 3.334 d - 4 6.692 d - 4  enzovoorts. Tot mijn verbazing was ze nergens vermeld.   Wat bleek?  De Club had de UDP bestanden niet doorgegeven, dus geen enkele van de duiven in onze club komt ook maar ergens voor in aanmerking.  Fout van de club maarrr.... had men de club niet kunnen verwittigen toen we aan het vliegen waren? Heeft de organisatie niet een soort zorgplicht? Je zou maar voor WHZB spelen, sommigen doen dat (!), zich een heel jaar inspannen, en nadien tot de ontdekking komen dat al die prijzen niets waard waren.   Van die duif in 2000 gaf ik een eerste prijs op die op de verkeerde datum viel. Ik kreeg netjes een schrijven van de NPO, meen mevrouw Marinus met het verzoek een andere vervangende prijs in te sturen. De duif had nog een 1e gewonnen dus geen probleem. Ik vind dat niet alleen de club faalde maar ook whzb. Duiven hebben er recht op daar te staan waar ze horen te staan. Of het beste van Nederland betreft, 5e beste of 60e maakt niet uit. Dat zei ik tegen Pieter Koss toen hij om een bon vroeg voor de top 100. En die had gelukkig begrip dat ik daar nog eens heel goed over moest nadenken. Die kampioenschappen zijn trouwens toch een grote zooi vanwege veel te ongelijke vliegprogrammas. Ze zijn gewoon allesbehalve eerlijk.

Niet alleen Chinezen (09/11/2012 )

Als we aan duiven verkopen en het grote geld denken denken we ook aan Chinezen. Maar weet U wie momenteel ook duiven kopen als gekken? Arabieren! Van een tussenpersoon in Belgie, een Irakees, hoorde ik dat hij dit jaar al 800 duiven naar jawel Irak verstuurd had.  Maar ook in Dubai, Qatar en andere golfstaten is men momenteel verwoed duiven aan het kopen.  De Irakees zei zelfs dat Chantal Vredeveld en Sangers zijn land gingen bezoeken. Ook de familie Eyerkamp is al enkele keren in Dubai geweest. Verbazingwekkend is ook dat die Irakezen geen gebrek hebben aan geld. De duiven moeten er soms bij 35 graden C en meer vliegen maar dat is kennelijk geen probleem. Ze zijn er ook goed op de hoogte. Zo kocht eerder genoemde Irakees een hele ronde bij Boeckx. Adverteren hoeft kennelijk niet meer met dat internet. Als je maar goede hebt.

Olympiad 003 Gust Janssen (08/11/2012 )

In China there is some commotion that 003 (Olympiad) was not bred by Heremans Leo. Now I got several questions from Chinese who want to know the truth. Coincidentally I knew this bird quite well and I was the first to export babies of 003 to the Far East. 003 was not bred by Leo Heremans indeed and Leo has never claimed he did. It was bred and raced by Gust Janssen. After it became Olympiad bird it was bought by Leo Heremans with one condition: He became owner of the bird for 50 percent. That means it would be in the loft of Gust Janssen for 2 months, then 2 months in the loft of Heremans, then again 2 months in the loft of Gust Janssen and so on year after year. So nothing wrong with the bird and its decendants.  

Dear Ad, How are you ? Hope you are fine . Notified by my former boss Mr. James Ho , he would like to enquire you one thing about "Olympic 003" .Its said that "003" wasnt bred by Leo Heremans , but from Mr.Gust Janssen (you mentioned he is a top fancier )and also something about the cooperation with Heremans Ceusters ? We are not clear about the story ?Why "003"stays at the loft of Leo ? Hopefully , you can sequeeze some precious time to tell me correctly about the story ,which is very good for the knowledge of Chinese fanciers .

Thanks a million in advance .

All the bests .

Await your reply at your earliest convenience .

Asduiven 2012 (03/11/2012 )

In 2012 I had : - 1st, 2nd, 3rd and 4th Ace pigeon Old birds Middle distance club. - 1st, 2nd, 5t, 6th, 8th, 9th, 12th Ace y birds. - 1st, 4th, 5th Ace Sprint. - 1st Ace Autumn races. - 1st Ace Fed old birds. - 1st Ace provincial y birds. 
11-1821732: 1st Ace Sprint 1st Ace Middle Distance 1st Ace Over All 1st Ace Federation Hart v Brabant. 
 
11-1665024: 2nd Ace Middle Distance, after loftmate.

11-1665008: 3rd Ace after 2 loft mates.
10-1769872 4th Ace after 3 loft mates. Furthermore: I had 1st, 2nd, 5th, 6th, 8th, 9th and 12th Ace y birds.  I had 1st Ace autumn races y birds. I had 3rd Ace autumn races old birds.  AND 1st Ace Br2000 S4 y birds against average 8,000 birds. This bird, 12-1617936, was bred by W de Bruyn.   

Massa inkorvers (26/10/2012 )

In Sportblad De Duif staan bijna wekelijks schitterende leerzame reportages. Niet het gebruikelijke geleuter maar gewoon interessant. Deze week waren de broers Vandenheede aan de beurt. Die mannen spelen fantastisch en... met de massa. En toevallig is het item massa inkorvers hot.  Ze zeggen eerlijk dat ze graag veel duiven aan zien komen maar dat het publicitair (lees commercieel) ook interessant is met veel duiven te spelen. Maar... voegden ze er aan toe: Ze zouden er geen moeite mee hebben als er een beperking zou komen. Het zou de sport fairder maken.  Maar mensen moeten wel nadenken over de gevolgen. Veel minder duiven betekent hogere vrachtprijzen en dat gaat vooral ten koste van de gewone man. Het toeval wil dat enkele dagen eerder W de Bruyn, ook iemand die met veel duiven speelt, eveneens zei er geen  moeite mee te hebben als er een beperking kwam. Als bijvoorbeeld met niet meer dan 40 duiven gespeeld zou kunnen worden zou hem dat niet zenuwachtig maken integengeel. Hij zou met uitgelezen duiven aan de inmandtafel komen. Misschien is er dan toch iets te zeggen voor mijn idee in deze materie: Twee uitslagen. De officiele is die met een limiet voor de massa inkorvers. In de andere staan alle duiven. Aldus komt het terechte argument van Vandenheede, minder duiven betekent hogere vrachtprijzen, te vervallen.

Selston Flying club (22/10/2012 )

Last week I was in England for a panel or quiz like they say over there. I was invited by the Selston Flying club.  Many fanciers were present but what surprised me most was the atmosphere. I got the idea that they all were kind of friends. About 10 years ago there were 12 members, today 25! How did you do that I asked John Wheatcroft, one of the workers behind the scene. Socialise is our magic word he said. Every year they had such a panel, they made trips together, had a Christmas dinner and all members, also the new ones, got a Bricon ETS for free. Furthermore competition is strong over there. No fancier that really dominates and 2 nationals were won by members of the club. In 2007 they were even awarded as best club in England, the prize was 500 pounds.  Too bad such clubs are exceptions. But at the same time they prove that pigeon sport has a future.

Groeiende clubs bestaan nog (22/10/2012 )

Een week geleden was ik in Engeland om deel te nemen aan een panel. De belangstelling was overweldigend maar nog indrukwekkender de onderlinge sfeer. Het leek EEN vriendenclub. En daar zat ik niet veel naast zo bleek. De Selston Flying club was in 2000 opgericht. Aanvankelijk telde die 12 leden, nu 25! Die nieuwe leden werden aangetrokken door de onderlinge sfeer. Daar speelt men niet tegen maar met elkaar. Elk weekend zet ieder lid ongeveer evenveel duiven in, ongeveer 10 a 15 en al 2 maal won men er een 1e prijs Nationaal. Socialize zoals de Engelsen zeggen was het geheim achter het succes. Elk jaar onderneemt men gezamenlijk  uitstapjes en elk lid krijgt een gratis Bricon systeem dat wel eigendom blijft van de club. Elk jaar heeft men ook een panel met een bekende vastelander. In 2007 werd de Selston Flying Club trouwens uitgeroepen als beste club van Engeland wat 500 euro opleverde. Duivensport heeft nog wel degelijk aantrekkingskracht. Maar je moet mensen hebben die de kar trekken, die opbouwen en geen onderlinge ruzies toestaan.  Mensen die beseffen dat we elkaar nodig hebben en die alles doen om het voor de leden zo prettig mogelijk te maken. In Lekkerkerk hebben ze zulke mensen maar ook in Sint Job en Oud Turnhout. John wheatcroft en consorten proficiat!  

Now also in Belgium (10/10/2012 )

Before you could read that the following Aces in 2011 were bred DIRECTLY from my birds: - Best cock of Holland. Verbree. - Best hen of Holland. Verbree. - Best Middle distance bird of Holland: Pieper. - Best youngster of Holland: Vandoorn. Also several 2nd and 3rd National Aces were bred from my birds. The latest news is that a pigeon from Macel Wouters, called Ad, is now National Ace 2012 in Belgium. Middle distance. I feel flattered that this best bird from Belgium was bred from a hen of mine. Of course it will also be Olympiad bird.

De beste duiven (09/10/2012 )

Een goede kennis van me pluist alles uit. De man is helemaal bezeten van duiven en er zijn amper uitslagen die hij niet ziet. Van elk samenspel ook bestudeert hij in welk dorp het best gespeeld wordt. Het voordeel van internet? De man kwam tot de concusie dat de berste duiven van Nederland in het Brabantse Nieuwendijk zitten. Daar zu de concurrentie het grootst zijn. Heb eens gekeken naar de kampioenschappen van Brabant 2000 die enorm brede en diepe afdeling. En inderdaad. Bij de eerste 50 kampioenen liefst ZEVEN uit Nieuwendijk. Toegegeven, we hadden een jaar met veel zuidenwind, de overvlucht domineert ook in Brabant 2000, maar met tegenwind pakken die mannen ook.  Wat mij bereft heeft hij gelijk.  

Total auctions? (09/10/2012 )

In Holland is much commotion about an auction on Pipa from Poortvliet. Some years ago he auctioned almost all his birds, since his health became very poor due to pigeon dust. The end of a career was mentioned in the auction. But very soon he was buying pigeons again on Pipa and he had more birds than ever. People did not understand. Did the birds not make him sick?   Did he fool the pigeon world? Today we may say yes.  It turned out that he had bought back many of his own birds. Probably they did not satisfy him as breeders and now he is auctioning them again on Pipa for a second time.  And there they are presented as superior birds!   IT IS ALMOST FUNNY TO SEE HOW MANY FANCIERS AUCTION THEIR BIRDS TOTALLY TODAY, THEY ONLY KEEP A FEW SINCE THEY CANNOT DO WITHOUT PIGEONS THEY SAY, BUT SHORTLY AFTER THEY HAVE MORE PIGEONS THAN EVER. And... in some cases there is a second so called total auction.

Successul imports (02/10/2012 )

Every year I birds that I am going to race in my Belgian loft and here. It is up to 15 birds a year of course from the best birds of the best fanciers. The last few years I was only successful with: - A bird from my English friend John Wheatcroft. - A bird from Goessens Holland. - Some birds from W de Bruyn. - A cock from Geerinckx Long wy back I was lucky with birds from Diels and van Oeckel. Two birds from Florian Hendriks are promising, too early to judge yet. All the rest was rubbish which of course does not mean that fanciers die not treat me well.

Also in Scotland (02/10/2012 )

Hi Ad i hope things are good with you.The scottish national flying club had a race from Leicester 228 miles .The following positions were won with offspring from your birds 1. 2. 4. 7. 11. 12. 16.25. 26. 27. 28. 29. 36. 40. 41. 65. 68. 2300 birds at the race.the birds were bred by myself and raced by billy bilsland .thats the third national victory with your birds in scotland sensational result never been done before in the history of scottish racing At the start of the year my health was not good so i gave billy bisland 80 young birds to race all my first two rounds .The name on everybody lips Schaerlaeckens.Schaerlaeckens.thanks again Ad for all your help over the years William holland

English article (30/09/2012 )

A new article in English published. Hope you enjoy it.

En dat is een (21/09/2012 )

De oude duiven zijn geslecteerd. 4 Duivinnen van 2009 die eerder prima presteerden verdwijnen naar het kweekhok. Wat resteert zijn de 5 eerste Asduiven in de club plus nog enkele: De behaalde prijzen werden behaald tegen gemiddeld ruim 400 duiven. (Kan nog niet geloven hoe dit op 20 jaar tijd gekelderd is). Ik vermeld alleen de prijzen per tiental. Mogen dus blijven: 10-1769872, doffer, die won dit jaar: 1, 3 4, 8, 10, 13 enz.   11-1665024, duivin, die won dit jaar: 1, 2, 5, 9, 10, 12, 30. Typerend, ze won de 1e vlucht van amper 70 km met wind mee de 2e prijs, de laatste vlucht van het jaar van Orleans won ze de 1e.  11-1024375. duivin. Won 1, 2, 7, 7 en 14 enz. Gekweekt door J Goessen Limburg. 11-1665008 duivin: Won 1, 3, 4, 7, 8 enz. 11-1821616 duivin: Won 1, 3, 5, 18, 23 enz. 11-1821704 duivin: Won 1, 5, 7, 14,18, 29 enz 11-1821732 duivin: Won 1, 1, 2, 2, 4, 4, 5, 6, 8, 9, 15, 15 enz. En dat terwijl ons seizoen eind juni al eindigt.  In maart won ze al een 5e en een 6e prijs maar die prijzen komen niet in aanmerking voor nationale kampioenschappen vrees ik.      

Update (20/09/2012 )

Zondagochtend vertrokken met vakantie en vandaag terug. Niemand had de duiven verzorgd, ik had in elk hok bakken vol voer gezet en 3 drinkbakken en de duiven zagen er perfect uit. Kortom je kan nu best een week weg zonder hulp om de duiven te verzorgen. Afgelopen zaterdag dus naar Embrechts Theunis gaan kijken van Orleans maar voordien hadden we een vlucht uit Noyon/Morlincourt met ook een prachtig verloop.  Compuclub maakt een uitslag van alle rayons en samenspelen van heel Brabant 2000. Een veel te groot gebied van Esbeek tot Tholen en van de Belgische grens tot de grote rivieren en dan krijg je soms de gekste uitslagen.  Regionaal kan je de boel plat vliegen en in Brabant 2000 er niet aan te pas komen en omgekeerd kan ook. Regionaal gewoon spelen en in Brabant 2000 goed.  Ik had de beste jongen al lang niet meer mee, wel 15 jongen waarvan er 10 vlogen om te overleven. Ik kreeg 2 duiven tegelijk. Een ging recht binnen en won van 6.381 duiven de 9e prijs. De duif die er bij was vloog enkele rondjes en werd vervolgens niet geregistreerd. Daarmee was ik 1,5 minuut kwijt en dan vallen er veel duiven. Ze klasseerde zich 25e van meer dan 6.000 duiven. Totaalscore 9 op 15. En nu selecteren!

Orleans vandaag (15/09/2012 )

Vandaag hadden we de laatste vlucht. Evenals het gros van de liefhebbers paste ik.  Jammer achteraf want het werd een prachtvlucht met een licht voordeel voor de voorvlucht. En vandaag zag ik duiven van iemand die ik niet ken. Fr Damen. Met W de Bruyn was ik gaan letten bij Embrechts Theunis in Hoeven. Peter is al enkele jaren fantastisch bezig en gaf op de 1e Orleans een zelden geziene demonstratie. Hij was op de Nationale Derby der Junioren samen met de Comb van Wanroy DE man van de dag met 2, 3, 4, 5, 7, 8 en 41 prijzen van 45 duiven.   Buurman Marc Palinckx was trouwens die dag ook formidabel met 21 prijzen van 24 waaronder veel kop. Ook deze Orleans presteerde (Peter) Embrechts Theunis enorm. De eerste duif hebben we alleen maar gehoord direct erna kwamen er 10 duiven laag aangestormd waarvan 6 van Peter. Die 4 andere duiven zijn er aan zei ik. Die leveren een paar meter in. Peter won NPO 7 prijzen bij de eerste 16 en 34 prijzen van 40 duiven. Thuisgekomen was  ik nieuwsgierig naar die 4 duiven die bij die van Embrechts waren.  Die moesten van Damen uit Langeweg zijn, dat ligt recht achter Hoeven en hadden maar enkele mpm ingeleverd. De Winnaar van het concours A Smits uit Zundert woonde ook in die lijn maar wel in de voorvlucht.  In R4 won J Gillis Baarle Nassau en die lag ook in de voorvlucht. Het doet me denken aan wat ik eens van H en O hoorde toen ze heel Midden Nederland te kijk zetten. Daar kwam eens een klad over van ongeveer 15 duiven. Vier kwamen er uit, die waren van H en O en die vlogen tegen ong 15.000 duiven 3 minuten vooruit. De duiven die er bij waren hadden dus snelheid ingeleverd. Ongeveer hetzelfde overkwam mij dit jaar van St Quentin. Niet ver maar wel zwaar met nog geen 1.200 mpm voor de winnaar. Heel laag kwamen 3 duiven over, een kwam er uit en... die vloog tegen ruim 6.000 duiven bijna 4 minuten vooruit. Waar waren die anderen gebleven? Snelheid ingeleverd door vermoeidheid. Zo zette ook Peter v d Merwe dit jaar een sprookjesuitslag neer. 42 bij de 50 snelste duiven van een totaal van 17.000 ! Peter woont in Dordt, in... jawel de voorvlucht die soms dus wel degelijk bevoordeeld is al menen ze in de voorvlucht anders.  Overigens is die Peter Embrechts niet zo maar iemand. Ik was onder de indruk van de hokinstallatie die met bijzonder veel vernuft is neergezet. De kampioen uit Hoeven heeft de boodschap begrepen: Goede duiven op een goed hok dat duiven motiveert om thuis te zijn. Ben toch van plan daar nog eens heen te gaan voor een uitgebreid artikel in Sportblad De Duif.

For all my readers in English (13/09/2012 )

I get many mails from all countries why it is so long ago that I published an article in  English.  Well in summer I was so busy that I could noty find time.  But... very soon there will be aerticles in English again. I promise!

En opnieuw (12/09/2012 )

De Nationale Derby der Junioren werd gewonnen door Comb Heesen. Hij had de snelste van ong 21.178 duiven uit Mantes en de duif was tevens de snelste van gans het land, ongeveer 70.000 duiven. De vader komt uit diens Carl, lijn Mattens, Sissi, Sharp Eye, Invincible. Diens Carl is ook al vader van: De beste jonge duif van Nederland in 2006. De 2e beste jonge duif van Nederland in 2006. 5e beste jonge duif van Nederland in 2007 en 4e beste in 2008. Hij kreeg die duif van mij via Wim Hulkenberg. Ook de duif die het zogenaamde wereldkampioenschap won draagt mijn bloed.

Afgelopen zaterdag (09/09/2012 )

Zaterdag vlogen we Peronne en ik had voor mijn doen veel duiven mee, 25. Mooier weer was amper denkbaar. Warm, helder en amper wind. Dat hele kleine beetje wind dat er was stond eerder west waardoor mijn locatie in groot verband goed was. Ik zit in de Zuid Oost hoek zoals Dordrecht in Zuid Holland. De vlucht verliep bijzonder vlot met de liefhebbers uit Goirle, met name Louis en Eugene Stabel op de voorgrond. Ik won 14 prijzen op 25 en in groot verband 20 op 25. Goed dus maar evenals verleden week op Orleans (toen 10 prijzen op 14) begon ik iets te laat. Zo vlot eerste prijzen winnen me een heel jaar afging zo moeilijk is dat de laatste 3 weken. Begin steeds met 6, 7 of 8 in de club en ik ben een heel jaar beter gewend. Even schrikken. Een mens moet een doel hebben en dat van mij was dit jaar het record aantal van 15 eerste prijzen winnen. De teller stond op 14 en daarom deed ik dit jaar met een doffer mee op de navluchten. De ENIGE oude doffer die ik door wil houden en 3e Asduif na 2 hokgenoten. Twee weken geleden won hij een 1e (tegen weinig duiven) en hij moest nu zorgen voor de 15e zege. Alle 25 duiven waren erg snel thuis behalve een, die oude. Mijn beste doffer dus. Toen hij savonds nog niet thuis was wist ik het. Verongelukt!  Hij kon zon oude rakker op zon supersnelle vlucht immers missen? Vandaag naar zee geweest en tot mijn verbazing was hij geregistreerd. Gewond natuurlijk en ik het hok in. Niets aan te zien, alleen afgevlogen. Wat zit duivensport soms vol raadsels.

Vreemde zaak (06/09/2012 )

Duiven verliezen hoort helaas bij de sport. En een goede verliezen we allemaal wel eens. Omdat die geen conditie had, omdat het slecht weer was of zo maar. Maar bij mooi weer uitgerekend de 3 beste duiven van je hok verliezen terwijl verder niet een duif verloren ging? Dan gaan liefhebbers twijfelen en dat overkwam ook de Rotterdamse kampioen Jan Straver. Toen hij bij de voorzitter zijn bedenkingen kenbaar maakte had die weinig begrip en werd zelfs gedreigd dat Jan niet meer in mocht korven.  Beetje vreemde manier om met elkaar om te gaan. Straver zit er van in de put, overweegt zelfs te stoppen.   

Hollanders in Belgie (04/09/2012 )

De duiven ven Deno Herbots zaaien momenteel dood en verderf in de regio. Let op de naar Belgische begrippen gigantische aantallen duiven en... let ook op de ringen die beginnen net 1617...... Dat zijn Nederlandse duiven afkomstig van... Jawel Willem de Bruyn. En ik soms maar schrijven dat je voor duiven niet moet zijn bij liefhebbers die met veel duiven spelen. Bij Willem is dat kennelijk anders omdat die de lat zoals een kleine liefhebber toch heel hoog legt. Ondanks zijn leger waarmee hij ten oorlog trekt overleeft ook bij Willem alleen het allerbeste de selectie. PETIT CLUB FLEURUS                                 DATA TECHNOLOGY-DEERLIJK----------------------------------------------------------------------------TOURY (route)       04-08-12 2360 PIGEONNEAUX   LOS TE-LACHES A : 7.15     ---------------------------------------------------------------------------- NR NAAM                 GEMEENTE AD IG AFSTAND RING   JR BESTAT   SNELH. NO NOM                   LOCALITE EN MQ DISTANC BAGUE AN CONSTAT VITESSE ---------------------------------------------------------------------------- 1 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 1 352955 629879212 105227.9 1623,04  2 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 35       2 201530012 105303.9 1618,57  3 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 7       3 612333412 105323.9 1616,10  4 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 88       4 161793712 105333.9 1614,86  5 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 49       5 612330012 105342.9 1613,77  6 HOK PARIJS           OTTENBUR 20 4 344829 212305012 104848.0 1612,85  7 DENO HERBOTS          LEEFDAAL101 30       6 201527812 105431.9 1607,76  8 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 48       7 612333312 105433.9 1607,52  9 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 34       8 217703212 105437.9 1607,03 10 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 51       9 201530212 105440.9 1606,67 11 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 84     10 201525612 105444.9 1606,18 12 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 99     11 217706112 105446.9 1605,93 13 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 93     12 201527312 105449.9 1605,56 14 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 63     13 201524512 105454.9 1604,95 15 DENO HERBOTS         LEEFDAAL101 87     14 629878012 105458.9 1604,46 16 HAZAERT KAMIEL       NEERIJSE 20 19 349041 212353412 105248.0 1602,57 17 DENO HERBOTS          LEEFDAAL101 77     15 629877012 105526.9 1601,07 18 GROETAERS FLORENT     LINDEN   12 1 364817 217483712 110304.1 1599,59 19 RUELL CHRISTIAN       HAMME-MI 21 4 354856 626607412 105656.0 1598,93 20 VAN HELLEMONT CESAR   LUBBEEK   5 2 367047 208566912 110441.0 1598,06 21 KIRSCH PAUL           GEETBETS 10 4 378922 201418012 111211.0 1597,58 22 HOK PARIJS           OTTENBUR 20 13       2 212303112 105054.0 1597,17 23 BENAETS ODILE         GOETSENH 56 10 362921 217365512 110222.0 1596,18 24 BENAETS ODILE         GOETSENH 56 2       2 217367812 110223.0 1596,07 PETIT CLUB FLEURUS                                 DATA TECHNOLOGY-DEERLIJK----------------------------------------------------------------------------TOURY (route)        18-08-97 1906 PIGEONNEAUX   LOS TE-LACHES A : 7.00     ---------------------------------------------------------------------------- NR NAAM                 GEMEENTE AD IG AFSTAND RING   JR BESTAT   SNELH. NO NOM                   LOCALITE EN MQ DISTANC BAGUE AN CONSTAT VITESSE ---------------------------------------------------------------------------- 1 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 76 352955 629877012 110417.8 1444,78  2 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 71       2 161793712 110422.8 1444,29  3 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 5       3 629879212 110503.8 1440,26  4 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 44       4 629876912 110622.8 1432,56  5 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 82       5 217704012 110737.8 1425,32  6 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 62       6 201529712 110914.8 1416,08  7 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 69       7 217701912 110916.8 1415,90  8 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 64       8 161795912 110916.8 1415,90  9 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 48      9 217706112 110918.8 1415,70 10 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 63     10 201523512 110919.8 1415,60 11 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 50     11 629878012 110921.8 1415,42 12 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 78     12 201527412 110940.8 1413,63 13 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 68     13 161799112 111001.8 1411,65 14 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 53     14 629879812 111003.8 1411,45 15 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 56     15 217706912 111056.8 1406,48 16 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 59     16 201524512 111057.8 1406,40 17 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 91     17 612330612 111152.8 1401,28 18 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 14     18 201524712 111159.8 1400,63 19 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 77     19 217704912 111526.8 1381,71 20 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 88     20 612332612 111526.8 1381,71 21 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 3     21 629877612 111533.8 1381,08 22 TOMBEUR LUC           PELLENBE 39 16 364582 215595612 112458.0 1375,94 23 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 17     22 201526912 111647.8 1374,44 24 BUVENS ROGER         HALEN   18 5 380248 500361412 113647.0 1373,81 25 BRIGILIA KRISTOF     HOELEDEN 26 19 371560 203267312 113053.7 1371,59 26 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 7     23 201521012 111749.8 1368,93 27 DENO HERBOTS         LEEFDAAL 99 87     24 612333312 111757.8 1368,23 28 WITS ROGER           BIERBEEK 9 1 358757 213201612 112322.7 1362,1

 

 

Nog maar eens (02/09/2012 )

Ik kreeg een sportief mailtje van Bas Verkerk dat hij gisteren de 2e en 3e snelste van ruim 20.000 duiven had. Het waren een kind en een kleinkind van Bubbles de befaamde stammoeder van zijn hok die hij bij me kocht. Die vlucht werd met oude duiven overigens volledig opgerold door hem en vriend  Willem.   Jespers van der Wegen won nog maar eens 1e Provinciaal La Souterraine en 3e Nationaal van ruim 30.000 duiven met kind Fleur die ook van mijn hok komt. Fleur komt uit 04-2147002 uit Ace Four.  Op Bourges won een kleinkind van Fleur al een 1e Provinciaal en 10e Nationaal tegen al het Vlaams geweld en de wind helemaal tegen.  Ook toen tegen ongeveer 35.000 duiven.   

Vandaag (01/09/2012 )

Vandaag was het even bibberen. Duiven werden niet geregistreerd en dat met 2 vluchten en zulk mooi weer. Gelukkig kreeg John Aarts de zaak nog net in orde. Hij verliet zijn stampvolle winkel en constateerde dat de supra kapot was. Bedankt John. Prachtig weer dus met een kalme NO wind op de vlieglijn maar hier ZW wat vooral op de vitesse de overvlucht in het voordeel plaatste waar Goirle met alles weg is.     Van St Quentin was het 13 op 19 (een op vier) geklopt door een resem Goirlese duiven. Vooral P v Loy blonk daar weer uit. Regionaal was goed met 2, 3, 5, 9 enz maar... Goirle dus in groot verband. Met de oude was het 2 op 2.    Dan Orleans. Regionaal 10 prijzen van 14 duiven en in groot verband 9 prijzen. Maar er werd te laat begonnen. Waar is de tijd dat ik niet tevreden was als ik niet bij de eerste 5 nationaal zat. Zijn de duiven minder? Komt het omdat ik minder inzet heb en niet met gescheiden geslachten kan spelen? Het goede nieuws vormen de duiven van vriend Willem. Ik had er 4 van hem mee en 3 winnen 1 op 10.  Het duifje dat miste was kampioenduif.  Willem zelf had trouwens op de vitesse een dikke 60 duiven mee en won ruim 50 prijzen!  Wat heeft die man goede! Goede zitten er trouwens ook in Hoeven en vooral bij Emrechts Theunis.  Wat mij betreft is Hoeven momenteel het sterkste centrum in Zuid Nederland.  

Heel Brabant 2000 (31/08/2012 )

Heel Brabant 2000, alle rayons samen inclusief West BRabant
HOKKAMPIOENSCHAP VITESSE JONGE DUIVEN 2012

( 5 uit 6 )

Nummer Lidnummer Naam Woonplaats Punten

1 19260701 A. van Loon Halsteren 8368.1

2 20079324 Comb W. Zoontjens & Zn. Riel 8300.2

3 19601898 G. de Nijs Rucphen 8123.6

4 19391276 A. van Seeters Oosterhout 8070.1

5 19021021 J.M.E.C. Schaerlaeckens Baarle Nassau 8051.6

6 19391675 T. Teske Oosterhout 8046.8

7 20213318 Chr. de Laure Tilburg 7982.0

8 20213661 A.J.M.J van Abeelen Tilburg 7977.0

9 19710304 J. Veeken Noordhoek 7919.9

10 19441004 John Palings Stampersgat 7907.6

11 19659296 Comb, van Rijen Hoeven 7857.3

12 19289146 P. van Eekelen & Zn Lepelstraat 7822.4

13 19651799 C. Roks St. Willebrord 7810.7

14 19020483 R. Wouters Baarle - Nassau 7802.7

15 19130434 C. Bolluyt Dinteloord 7732.6

16 19399849 Severs & Cornelissen Oosterhout 7712.0

17 20131278 F. van Woensel jr. Kaatsheuvel 7691.6

18 20079316 Comb L. Stabel & Zn Goirle 7689.1

19 19351310 J. de Kort Oosterhout 7677.7

20 19501016 A. Schellekens Raamsdonk 7675.6

21 19640331 P. Jacobs Sprundel 7657.1

22 19220561 A.C.A. Kersten Fijnaart 7656.5

23 19099283 M. & St. Huijsmans Hoogerheide 7646.9

24 19350217 J. van Eekelen Wagenberg 7619.6

25 19319114 Embregts - Theunis Hoeven 7595.9

26 19831151 L. van Tilburg Ossendrecht 7595.8

27 20021373 P. de Graauw Waspik 7585.8

28 19760141 K. van Koppen Steenbergen 7583.0

29 19652239 Ant. Roks St.willebrord 7574.3

30 19409062 Gebr. Clarijs Ossendrecht 7573.0

31 19281371 A. Verbogt Halsteren 7540.5

32 19130132 P. Huijzers Dinteloord 7524.7

33 20020947 A. Biemans Dongen 7513.2

34 19151666 M. Hoeke Hank 7491.2

35 19850064 Fr. de Brie Woensdrecht 7468.8

36 19180416 P. Maas Etten - Leur 7463.2

37 19390335 J.W. van Gils Oosterhout 7462.9

38 19651489 D. Heeren St. Willebrord 7460.7

39 20029091 Comb van Diest Dongen 7460.3

40 19650777 J. Aerts St. Willebrord 7447.1

41 19150291 A. Wintermans Hank 7426.2

42 20120937 J.F. van der Pluijm Sprang - Capelle 7423.3

43 19399962 Comb van de Steen & Kieboom Oosterhout 7417.0

44 20149038 Comb van Dongen Loon op Zand 7413.3

45 19631091 Fr. Naalden Rucphen 7398.8

46 19350560 W. van Meer Made 7356.9

47 19260417 J. Hendrikx Halsteren 7326.0

48 19400028 Ant. de Dooy Ossendrecht 7322.7

49 19329100 R. Schoep & Zn Klundert 7314.2

50 20070333 B. Hoskens Goirle 7311.0

Eventuele reclames schriftelijk tot en met 1 September 2012 bij: P. van Kastel

Julianastraat 1

4741 BS Hoeven

Also in Union Antwerpen (25/08/2012 )

In Union Antwerpen race great names such as R Diels, Vercammen, Dirk van Dijck, M Wouters, Andre Roodhooft, Geerinckx, W Geerts, Haesendonckx, R Hermans, Eddy Janssen and so on and so on. I also have a loft there: Comb Maegh - AS. In 2012 I became 1st OVER ALL Champion Union Antwerpen young birds. I owe this for a great deal to 2 real good birds from W de Bruyn.

Championship Antwerp 2012 young birds (21/08/2012 )

Halve Fond ? Sint Job Jonge 1e getekende

1. Comb. Maegh-AS 7 69,91

2. Hermans-Barholomeeusen 7 123,59

3. Van Hekken Willy 6 40,29

4. Roelen Angelo 6 62,12

5. Berckmoes Eric 6 63,88

6. Jochems-Van Hasselt 6 71,37

Jonge 1e 2e getekende

1. Comb. Maegh-AS 13 113,21

2. Hok Van Gastel 13 191,49

3. Hermans Emiel 12 131,51

4. Jochems-Van Hasselt 12 178,23

5. Hermans-Bartholomeeusen 12 183,47

6. Berckmoes Eric 11 156,07

Jonge 1e 2e 3e getekende

1. Hermans-Bartholomeeusen 18 260,10

2. Hok Van Gastel 18 270,24

3. Comb. Maegh-AS 17 213,72

4. Berckmoes Eric 17 241,97

5. Verelst Ludo 17 290,76

6. Jochems-Van Goubergen 16 167,58

Jonge 1e 2e 3e 4e getekende

1. Comb. Maegh-AS 24 296,33

2. Jochems-Van Hasselt 22 340,53

3. Hok Van Gastel 22 342,74

4. Verelst Ludo 22 389,48

5. Berckmoes Eric 21 283,21

6. Hermans Emiel 21 286,26
Algmeeen Kampioen 2012: Comb Maegh AS

Afgelopen weekend (19/08/2012 )

Bloedheet en een vrij stevige ZO wind. Regionaal was de uitslag redelijk met 14 op 31. Mijn eerste duifje, hoewel niet steenvroeg, kwam uit een duivin van Luc v Mechelen. Had uit die duivin verleden jaar ook een redelijk goede doffer. Vermeld dit omdat je zo zelden lukt met bijgehaalde. In groot verband werden we hier in de voorvlucht helemaal weg gespeeld. Ook elders in het land is de overvlucht met alles weg.   Dat gold ook voor het vitsessevluchtje uit Nijvel. De 7 late jongen wonnen allemaal prijs ook in groot verband maar er werd, ook door zeer slecht binnen komen, veel te laat begonnen. Aan de westkant vlogen de duiven ong 400 mpm (!!) sneller dan hier.  Het doet denken aan verleden week uit Nanteuil. Ook toen regionaal redelijk met 18 op 35 maar de 2 laatste vluchten waren tot heden mijn 2 slechtste. Verleden week met late jongen miste alleen de 2e getekende van de 8 eerste, 10 mee en werd regionaal begonnen met 2 en 3. Met oude 5 prijzen op 7 te beginnen met 1, 3 en 7 en de 4 eg voorop maar ook toen in groot verband matig. In Belgie 10 mee naar Angerville, bijna 400 km, en 8 prijzen in Union Antwerpen. Maar.... speel daar wel op de grootste afstand, dus in het voordeel deze zaterdag.   Daar geen verliezen. Ook niet van Blois, meer dan 500 km. Waarom hier en vooral in Zuid Holland waar de concoursen ong 2,5 uur duren dan wel? We zullen het nooit weten. Vanwege 2 nachten mand misschien? In ieder geval niet door de warmte of die flauwe kul van inversie. Dat hadden de Belgen ook. Ook in Oost Brabant waar men vaak zulke klappen krijgt weinig verliezen.  

Questions (13/08/2012 )

I get pretty many mails from all over the world what is wrong with Mr Limbourg and Mr Etienne Meirlaen.  Some ask if it is all gossip since they cannpt read anything about it on Pipa. Something is wrong with these guys indeed but Pipa has become a business. Selling birds is their first objective now and not bring the news like they did in the past. Moreover it has not 100% been proven yet both guys cheated.    

Waarom die (06/08/2012 )

Twee weken terug hadden we dus voor de eerste keer tegenwind en in het Hart van Brabant won ik tegen 3.100 duiven 1, 2, 3, 4 en 5. In M Brabant R 4 was het tegen 6.100 duiven 1, 2, 3, 5, 7. Zou nog nooit gebeurd zijn. Het winnende duifje vloog 4 minuten los op een hokgenoot en is een broer van de Asduif van Hart van Brabant (732), die in de club 8 x bij de eerste 10 won! Verleden week was ze als enige de dag vasn lossing niet thuis.  De dag nadien lag ze op de gazon, kon niet meer op haar poten staan en helemaal open gevlogen. Veel liefhebbers klaagden trouwens over gekwetste duiven.  Waarom net die vraag je je af.  Weet niet of ze het gaat redden. Het was een broer van de duif die met voorsprong 1e Asduif was in Hart van Brabant.  Afgelopen zaterdag was goed met 3 vroege duiven, ook in groot verband ondanks wind mee. In Belgie nog beter met 17 vanm de 24 in ZAV/Union Antwerpen maar geen kop. Ook daar een duif van W de Bruyn als blikvanger.

Once more Eric Limbourg (06/08/2012 )

I wrote that E Limbourg, the Belgian Super Champ, was suspended for one year from racing and that Eric had protested. I also wrote that an American found that no less than 20% of the birds in his breeding station, so in the breeding station of the American, had other parents than he thought because also pigeons sometimes change partners. Watch out with translating machines. It is not true that 20% of Limbourgs pedigrees are fake!! He is punished indeed, accused by Mr F v d Sande, for making fake pedigrees. But that is not the reason he is suspended. He was not present at the KBDB to defend himself. That was the reason. And for the fake pedigrees he has a good explanation he says.As I said, he does not need it. Will without doubt be continued.

Louis Janssen 100 (05/08/2012 )

Louis Janssen celebrates his 100th birthday today! Congrats on behalf of tens of thousands.  

Exit Eric Limbourg (03/08/2012 )

Eric Limbourg, de topsporter pur sang is voor een jaar geschorst vanwege het maken van valse stamkaarten. Ferdi v d Sanden zou eea klip en klaar hebben bewezen. We vinden het toch wat vreemd. Zon kampioen heeft dat toch niet nodig? Daar komt toch al genoeg geld binnen. Iedereen kan al eens een fout maken, in Amerika onderzocht iemand de pedigrees van al zijn duiven en vergeleek dat met dna. 80% bleek te kloppen. 20% van de duiven bleek vreemd te zijn gegaan. Iedereen maakt wat betreft die stamkaarten waaraan veel te veel belang wordt gehecht fouten. Maar voor een simpel foutje laat men Eric geen jaar hangen zou je zeggen. De man gaat in beroep. Voor Pipa de zoveelste nachtmerrie terwijl die gasten eigenlijk nergens schuld aan hebben.

Afgelopen weekend (02/08/2012 )

21 juli was eindelijk eens een dag met tegenwind en daar zit je in de voorvlucht op te wachten. Het werd dan ook een zeldzame uitslag "buiten categerie" zoals Jan Lamers het noemde met 1, 2, 3, 5, 7 tegen meer dan 6.000 duiven en 1, 2, 3, 4 en 5 tegen meer dan 3.000 duiven. We wachtten, althans in de voorvlucht, op meer zulke vluchten, dat hadden we na zoveel vluchten met hoge snelheden wel verdiend. We kwamen echter bedrogen uit, afgelopen zondag opnieuw een stevige zw wind die in de loop van de dag zoals bijna steeds toenam en de duiven op de grootste afstanden nog eens een extra zetje gaf het laatste vlucht traject. Regionaal was de uitslag goed. De eerste duiven bleven een minuut vliegen maar het werd toch nog 2, 3 en 5. Daarna moest 3 minuten gewacht worden, te lang. Ben je normaal blij met overwinningen, dit keer deed het me niets dat ik die met miniem verschil verloor door niet binnenkomen want de clubgenoten werden al die overwinningen week na week zat. Ook in groot verband waren het 3 vroege maar het was toch schrikken hoe veel duiven er in die ene minuut voor gekomen waren. Overigens zaten er bij die eerste 3 duiven 2 van W de Bruyn. Zoals de duif die verleden week de 2e won van meer dan 6.000 duiven en alleen geklopt werd door een kl.zoon van Home Alone er ook een was van Willem. Praat me wat hem betreft niet meer over medicijnen, veel rijden, veel duiven, overvlucht, geen concurrentie en andere flauwe kul, die man heeft gewoon bijzonder goede duiven!  Heb op te veel adressen te dure duiven gekocht om niet te weten waar ik over praat. Zelden was er een duif bij die ondanks een stamboom van hier tot Tokyo mijn duiven kon volgen.  Die van Willem zijn er als mijn eerste er zijn en ik denk dat het niet lang meer duurt of ze gaan die kloppen. Tevens een bewijs dat, als de Reeuwijker iets weg doet, hij zijn best doet kwaliteit te schenken. Zo zijn ze niet allemaal.

Meer nieuws (24/07/2012 )

Ondertussen blijkt in de NPO winnaar van PvdMwerwe tegen vele duizenden duiven ook van een duif van mijn hok te stammen. 
Voor de ongelovige Thomassen. Harde vlucht met tegenwind !!

Past weekend (22/07/2012 )

Finally, after many weekends we had head winds which is good since I race on the fore fly. In the club I won also this race plus 2, 3, 4, 5.  So all the young bird races were won so far. In Combine called "Hart van Brabant" the result was also unique: 1, 2, 3, 4, 5 against 3.152 pigeons.  My first bird was 4 minutes ahead.  In Section 4 there were 6.137 pigeons. I won 1, 2, 3, 5, 7.  Did this ever happen before?  The winner is a brother of the miracle yearling hen that won this year alone 1, 1, 1, 2, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 15.  I cannot imagine there is a better bird.  It started with a 4th prize from the 1st race, March 23rd and ended with a 4th prize from Orleans.  It seemed to be a weekend for my birds. Marcel Wouters won again 1st in Union Antwerpen with his "Ad" which 99% sure will be Olympiad bird. John Meurysse won 1st Interprovincial Blois in Flanders before Ally, Vandenabeele and other great names.  Verkerk was again sensational and won many top ptizes NPO to start with 4th.  This is a descendant again from my Bubbels.  The week before Bas and his dad won 7th National Bordeaux with descendant Bubbles.
Afgelopen weekend (18/07/2012 )

De 3e jonge duivenvlucht werd wegens het slechte weer uitgesteld van zaterdag naar zondag. Opnieuw een stevige zw wind met regen onderweg. Het is nu al 6 weken oprij stevige zw en de voorvlucht klaagt. Vooral in Limburg. Ook Dordt komt er niet aan te pas en ook onze duiven moeten het afleggen tegen de plaatsen tegen de grote rivieren. Toch werd het in de vereniging opnieuw 1 en 2 en 5 duiven bij de eerste 10 (418 d). Tegen 6.164 duiven (dat waren er ooit 26.000) werd begonnen met 17 en 33. Het duifje dat de 2e prijs won, dus geklopt door hokgenoot, won 2 weken eerder de 1e en verleden week de 10e. In Hart v Brabanty voorlopig geen betere.  Evenmin als vorige vluchten gingen er duiven verloren. Die verloor ik al genoeg van het dak en de roofvogel. Voor het eerst late jongen mee, gespeend half mei en ook die kwamen allemaal aan.   

My bloodlines (16/07/2012 )

Foreign fanciers sometimes ask me who oave the best bloodlines of my loft: Some names with many real good birds from me with hardly any other blood: Henri van Doorn. Berry van de Brandt. Com v Heeteren. Arnoud Capon Champion of France 2011 Peter Scichtenberg, champion of Germany. Also P v d Merwe, B Verkerk, C Verbree, Frans Timmermans, Leytens Bros, R v d Zijde, F Ebben and many others race very successful with my birds.

Afgelopen weekend (11/07/2012 )

Afgelopen weekend hadden we onze tweede jonge duivenvlucht. Het werd evenals verleden week de 1e prijs, ook in groot verband tegen 3.500 duiven. En dat op de voorvlucht met die wind mee. Van de 37 duiven wonnen er 26 prijs en vlogen er 15 per tiental. Niet slecht dus. Typerend is dat beide eerste prijswinnaars jonge duivinnen berof op verse eieren. Ze zijn behandeld tegen pokken en voor het eerst sinds jaren tegen geel.  Velen verlangen overigens naar vluchten met tegenwind maar niet allemaal.  Want verliezen velen geen pluim (ik ook niets kwijt van die 2 vluchten maar heb eerder mijn deel gehad), anderen verliezen ze bij de vleet. En dat die niet op tegenwind zitten wachten lijkt duidelijk. En wat ook typerend is? Dat ook met die vluchten met wind mee zoals we die al 5 weken kennen de gekende hokken en betere duiven zich manifesteren.

Afgelopen zaterdag (02/07/2012 )

Krijgen we normaal in groter verbaqnd veel meer en vroegere prijzen dan ons toekomst, afgelopen zaterdag was dit voor de 4e week op rij niet waar vanwege een in kracht toenemende z wind. En als je dan aan de zo kant woont... Regionaal was het resultaat weer erg goed. Van Orleans 1, 4, 8, 16 en 20 van 8 duiven mee. Enkele zeer goede ouyde duivinnen van 2009 nogmaals geprobeerd maar die faalden opnieuw. Het supertje 732 was nu mijn 2e duif. Was 1e Asduif vitesse, 1e Asduif Midfond, 1e Asduif Generaal en ook in Hart van Brabant 1e Asduif. Het duifje dat de 1e won (024) is 2e Asduif en eindigt ook in Hart van Brabant aan de top. In groot verband werden we opnieuw weg gespeeld. We hadden tevens de eerste jonge duivenvlucht. Ik kreeg er een stuk of 8 tegelijk maar door de hevige wind bleven ze 2 minuten vliegen en dat was ook bij sommige sportgenoten het geval.  Won toch nog 1, 4, 6, 8, 9, 10 en 15.  Het duifje dat de 1e won werd geconstateerd toen hier al een aantal duiven rond vlogen. Bij die kopduiven 2 van W de Bruyn. Een verademing duiven vroeg te klokken die je hebt bijgehaald. Want zelden luk ik daarmee. Het lukte me bij de oude trouwens ook diverse keren met een duivin van J Goessen Limburg. De verliezen de eerste jonge divenvlucht waren ongeveer nihil terwijl toch voor het eerst met 2 rayons samen werd gelost. De woensdag er voor was een dag vol raadsels. In mijn woonplaats geen duiven kwijt. Op de verdere afstanden zoals Loon op Zand en Kaatsheuvel sommigen de helft. Geen mens die het snapt.

Update (30/06/2012 )

Verleden week waren er bij mooi weer, zij het een flinke wind mee, weer een flink aantal NPO vluchten. Verkerk won in Zuid Holland Tours van 11.759 duiven met een dochter van de beroemde Bubbels die hij van mij heeft. Een kleinkind van Bubbels zou vaandaag 7e Nationaal Bordeaux zitten. In Oost Brabant won B v d Brandt 2e met soort AS en in Brabant 2000 won Rene v d Velden glansrijk de eerste van Argenton 6.916 duiven. Diens overwinnaar is weer mijn soort via vriend Henri van Doorn. In Belgie won Bart vban Oeckel 4e Provinciaal Chateauroux met een halve AS.  Zelf heb ik dit jaar weer inkopen gedaan.  Voorlopig, na een officiele vlucht en wat lapvluchtjes lijken 2 duiven veelbelovend en dat waren, zoals het meestal gaat gratis duiven. Vandaag wonnen ze 4 en 6. Kweker: W de Bruyn. Mij moeten ze niet meer zeggen dat er in Zuid Holland geen concurrentie is, integendeel. De uitslag van Willem met jongen vandaag was weer verpletterend. Verleden week werd ik enkele keren gewezen op de getekenden van Willem op Argenton.  Had hij MAAR 40 duiven mee gehad dan was hij nergens schreef er een venijnig.  Je denkt toch niet dat hij na de 3 eerste duiven nog op de getekenden let? Dat is pakken en inladen.  Je moet bij hem en Verkerk ook eens naar het prijspercentage kijken voor men kritiek heeft.  Dat ze met veel duiven spelen weten we nu allemaal wel.   En 50 prijzen pakken van 100 duiven is oneindig veel moeilijker dan 5 op 10.  Vandaag pakte de Bruyn op 33 seconden 35 duiven.  Dat lukt velen niet eens als ze alleen de eigen duiven gaan lappen. Vandaag opnieuw ZZW wind die in kracht toenamen en heel de zuid oost hoek komt er van Orleans totaal niet aan te pas.  Ik won regionaal 1,4 en 8. In groot verband noppes. Bij tegenwind krijgen wij hier in de zuidoosthoek veel meer prijzen dan ons toekomt. Bij die hevige z wind zoals we die al weken hebben komen we hopeloos te kort.  Dat hoort bij de sport.   

Nogmaals verliezen jongen (26/06/2012 )

Vandaag was het Duffel. Voor de 3e keer en beter weer was ondenkbaar.  Windstil en windwijzer naar Zuid.  Ik had er 25 mee en klokte 11 duiven op minder dan 2 minuten. Vervolgens alles zeer snel thuis op 2 na, die kwamen na de middag. Had net dhr J Lamers uit Kaatsheuvel aan de lijn. Daar en ook in Tilburg was het weinig minder dan een ramp met velen nog eenderde of meer achter. Jan zelf nog 24. Ik vertelde hem over mijn aankomsten. Hij werd stil aan de lijn, kon het niet geloven. Ik nodigde hem uit naar mijn klokje te komen kijken. Duidelijk is hoe belangrijk erveraing is. Die van mij hadden al al twee heel slecht verlopen Duffels achter de rug. Waren verder ook heel goed opgeleerd. Kennelijk zit er iets in de lucht waar jongen aan moeten wennen en goed opleren is de boodschap.

De Bruyn dag (25/06/2012 )

Afgelopen zaterdag was het W de Bruyndag. Weliswaar lag niemand beter dan hij en Verkerk met die toenemende wind maar dan nog moet je goede hebben die in vorm zijn. Speelde fameus op Blois, de zege ging naar buurman Bas met een duif die hij kweekte uit mijn Bubbels maar dan steelt Willem de show. Van een kort vluchtje met jongen pakte hij 90 duiven op 90 seconden en blijft er geen spaan over van de rest van de club. En om te onderstrepen dat hij goede heeft en hij de vorm niet uit een flesje giet zoals boze tongen beweren won een duifje dat ik van hem de 1e in Belgie en de 3e in groot verband !!! Ze vloog als eerstgetekende want kwam voordien ook al goed af.

Ander geluid (24/06/2012 )

Nog nooit hoorde je zo veel gejammer over verliezen met jongen dan dit jaar.  Prijskampen die 2 uur openstaan is geen uitzondering. Maar het kan ook anders. De club van W de Bruyn speelde voor het eerst jongen. Het concours duurde 90 seconden. In de club stonden 404 duiven waarvan 189 van Willem. Hij alleen klokte er 88 op 90 seconden. Wel dient gezegd dat het prachtig weer was, maar belangrijker nog, dat er een vrij stevige zw wind stond en zij in de overvlucht spelen.

Bas Verkerk (24/06/2012 )

Bas Verkerk, wie anders zou je bijna zeggen, won gisteren 1e Nat NPO concours uit Blois wederom met een zoon van mijn Bubbles.  Wat heeft die al superduiven gegeven. Ook een van de beste duiven van Belgie, zo niet DE beste, van Rik Hermans stamt van Bubbles !!

Supersnel weekend (23/06/2012 )

Kalm weer in Frankrijk en een stevige zuidwester hier was vandaag lachen voor de overvlucht.  In Zuid Holland was het zowat de grootste afstand (Reeuwijk) boven van Blois en in Noord Brabant was het van Argenton al Woudrichem wat de klok sloeg. Ook de grootste afstand. Hier stond Argenton, toch bijna 600 kilometer 1 op 4 ruim een kwartier open.  Ik speelde Creil en ook daar waren wij in de voorvlucht op voorhand kansloos.  Het duifje dat verleden week ook in groot verband de 1e won (de 11-732) en daarvoor ook al enkele eerste en  vitesse kampioen werd en ook nu met de kampioenschappen weer overal bovenaan staat meldde zich als eerste. Ze viel op de plank maar mee komen er nog 4 duiven aangevlogen. Ze schrok, vloog op, de duiven verletten anderhalve minuut en dat was er net te veel aan in een concours dat ZES MINUTEN open stond. Nu werd van ruim 300 km geklokt om: 11.01.36 u 11.01.38 u 11.01.39 u 11.01.40 u Dus op 4 seconden 4 duiven van 13 mee waaronder de 2 duiven die verleden week 1 en 2 wonnen en ook 3 weken terug. Regionaal werd het 4, 5, 7, 9 en 10. In Hart van Brabant viel het nog mee met 4 duiven aan de 28e prijs tegen 1.694 duiven en 10 van de 13 prijs maar in nog groter verband waren het de plaatsen tegen de grote rivieren die victorie kraaiden, vooral Sprang Capelle. Daar was het concours bijna gesloten als sommige plaatsen in de voorvlucht nog moesten beginnen. Ook het overwicht van Woudrichem op Argenton is bijna genant.  Maar dat is duivensport. Vluchten met voor iedereen gelijke kansen bestaan amper. Neem Reeuwijk. Willem en Bas domineren in Zuid Holland maar daar moeten ze in Dordt niet over jammeren. Met tegenwind is het andersom.  Dat is duivensport en daarmee moet je kunnen leven. 

Wat een super (18/06/2012 )

In 2008 had ik een fenomeen van een duivin. Won op 5 weken tijd 2, 3, 4, 7 en 10 in Antwerpen. Werd daarmee 3e Nationaal Kampioen Superduif. Maar zoals me zo vaak overkomt helaas verspeeld. Ouders helaas verkocht. Ik leende de nestzus uit aan Marcel Wouters en die kweekte er zijn Ad uit. Zonder tegenslag was die in 2010 als jonge duif Nationale Asduif. In 2011 werd die 1e Asduif in Antwerpen. Nu in 2012 doet hij het weer fabuleus. De laatste 4 weken 1, 2, 3 en 10 in Union Antwerpen. Zo zijn er niet veel. Hij had er natuurlijk wel een prima doffer tegen staan!

Dit weekend (17/06/2012 )

Een tijdje vertraging door panne met de computer. Verleden week 10 op 16 in de ver maar helemaal in de voorvlucht door een ziedende zuidwester in groot verband weg gevaagd. Ook vandaag windstil in Frankrijk en in Belgie opstekende harde zw wind en er dus aan. Cahors zegt genoeg. 1.270 mpm in Antwerpen. Melun ging al sneller, Noyon nog sneller en Quievrain helemaal. Ook in het noorden van Nederland bijn 2.000 mpm. Onze duiven arriveerden 50 minuten later dan verwacht omdat we rekenden aan meer dan 1.900 mpm. De regionale uitslag was goed met 1, 2, 5 (de 3 eerstgetekende) en 7 en 9 van de 13 op de uitslag. Ook Hart van Brabant (waar ik in de voorvlucht speel) prima met 1 en 4. In heel M Brabant was die Zuidwester er te veel aan. De allersnelste vielen op de grootste afstanden in Sprang en Loon op Zand maar... toch nog 2 bij de 10 eerste tegen meer dan 3.000 duiven. Merkwaardig: Dezelfde duiven die nu 1 en 2 speelden met wind mee wonnen 2 weken geleden ook 1 en 2 van Pithiviers maar toen met wind tegen. De winnende duif was al vitesse kampioen en staat nu ook bij Hart van Brabant boven aan. Dit zelfde duifje won dit jaar: 1, 1, 2, 2, 5, 6, 8, 15, 15, 28 en 45. Twee maal niet mee geweest. De tweede prijzen werd ze geklopt door hokgenoot.

Willem proficiat. (15/06/2012 )

Eeuwig jeugdige Willem de Bruyn is GROOTVADER geworden. Proficiat aan heel de familie. Willem de Bruyn, the Dutch champion with the energey of a 30 yerar old has become a grandfather ! Congratulations and I am sure on behalf of numourous fellow sportsmen.

Zwarte woensdag (14/06/2012 )

Degenen die gisteren woensdag hen duiven mee hadden op een leervluchten hebben het geweten. En leervluchten waren er talrijke in Belgie. Hoewel met het weer ogenschijnlijk weinig mis was was het op alle vluchten een tranendal. Sommigen hadden van Quievrain savonds maar eenderde thuis. En dat waren duiven die al 4 keer Quievrain gevlogen hadden. Ik kreeg smorgens al een vreemd gevoel toen een Tilburgenaar hier in de straat loste. Zijn duiven wilden de mand niet uit en eenmaal vrij bleven ze minstens 3 kwartier boven de losplaats cirkelen. Heel hoog en telkens weer terug komend. Wij hadden een lapvluchtje van Duffel, 50 kilometer. Na 2 uur was de eerste thuis. Vanmorgen nog 5 aangekomen en er ontbreekt er nog een.  Maar die duiven waren al 6 keer weg geweest. Een sportgenoot die ze amper had opgeleerd jreeg er 3 thuis van de 26. Ook van Quievrain zijn er deze morgen overal gelukkig veel nagekomen. Helemaal gebroken dat wel. Mensen die ze weinig hadden opgeleerd missen nog tweederde of meer.  Vreemd is dus dat met het weer weinig mis leek en... dat het bijna elk jaar in de maand juni een keer prijs is.  

Update (06/06/2012 )

Mijn PC was down voor enkele dagen. Heel veel ergernis eerst, later dacht ik een zegen. 12 Dagen terug speelden we dus Bourges, het was keihard weer die dag met een zeer sterke O wind.  Zelf niet meegedaan, wel HaFo gespeeld en dat was niet slecht met in de ver 9 prijzen bij de eerste 23 prijzen. Johan Storms is sinds 2 jaar de revelatie in Antwerpen en dat alles door een koppel eieren dat ik hem schonk in 2007. Uit zelfde ouders als 019 en 020 (twin girls). Hij kweekte er een hok vol goede uit en won op de dag van Bourges de 2e in Union met een jong er uit. En dan te weten dat hij op de verste afstand speelt en aan de oostkant. En dat met zulk weer. Dezelfde vlucht won M Wouters de 5e prijs in Union met zijn zogenaamde Ad, een superduif die de week voordien 2e won. Dat was dus in Union Antwerpen met dat harde weer en tegen de grote namen 2 en 5 van Angerville. Die Ad van Wouters is een waar fenomeen. Had met wat meer geluk als jonge duif Nationale Asduif moeten zijn, in 2011 was die Asduif in Antwerpen en ook dit jaar wint die de ene kopprijs na de andere. Afgelopen zaterdag hadden we misschien wel de mooiste vlucht van het jaar. Pithiviers. Kraakhelder en kalme tegenwind. Ik won in de vereniging 1 en 2, in Hart van Brabant was dat 8 en 16 van 1.866 duiven. Hier komen nog alleen de beste. In M Brabant R4 was dat 11 en 29 tegen 4.490 duiven. De 2e geklokte is een super: 1, 2, 2, 4, 5, 5, 8 en 15.   We komen terug met overwinningen behaald bij anderen door mijn duiven, het was weer raak!

Afgelopen weekend (27/05/2012 )

Zaterdag 26 mei was het keihard duivenweer. Helder, heet en een zeer stevige oostenwind.   De Belgen hadden hun grote nationale Bourges, ook Zuid Nederland en Zuid Holland speelde uit Bourges. Plus een halve fondvlucht. Het was uiteraard overal de westkant die domineerde op alle vluchten. Zelf had ik alleen duiven ingezet op Creil.  Won in de ver 3 en 5 en 9 prijzen bij de eerste 23 (24 mee).  In Hart van Brabant werd begonnen met 20 en 37. In Zuid Holland een ZEER uitzonderlijke prestatie van de eerstgetekende van W de Bruyn.  Helemaal in de overvlucht won die de 2e NPO en dat met dezelfde duif die verleden week met wind mee de snelste was van 32.000 duiven. Een prul in de hand zegt Willem maar enorm gehecht aan... hem ! Verkerk presteerde tot dusver matig maar het lijkt dat hij ze op de rails heeft me een uitzonderlijk goed resultaat op deze keiharde fondvlucht.

En weer (24/05/2012 )

Ge v d Kemp Silvolde wilde niet achterblijven.  Won met zijn A S duiven afgelopen weekend 14 op 14 te beginnen met de 1e in de Kring van 2.273 d.  

En weer een (24/05/2012 )

Jan de Graaf uit Weert won zaerdag 2e Provinciaal Pithiviers in Limburg tegen een massa duiven. Weer gekweekt uit duiven van mij!    

English not forgotten (22/05/2012 )

I got several mails from fanciers who understand English who regret that I published so little in English recently. This will change soon. I am working on a very interesting article in which I interview Raf Herbots the vet. And I can already tell you this will be interesting !

Het is zo ver (22/05/2012 )

Na al die overwinningen en zeer vroege prijzen ook in groot verband was het wachten op de terugval en die kwam zaterdag van Sens.  En dat nog wel met heel mooi weer. We lagen niet goed maar als een clubgenoot enkele minuten eerder pakt hadden die van mij er ook kunnen zijn. Het goede nieuws was dat ik mijn 1e prijswinnaar van verleden week voorop pakte (2e van 7.008 duiven). Hetzelfde duifje dat trouwens in de club kampioenduif werd. Daar 9 bij de eerste 25 kampioenduiven terwijl een week al mijn beste duiven werden thuisgehouden.  In groot verband telde helaas onze eerste vlucht niet mee waarbij dat kampioentje ook de 2e prijs won. Ander goed nieuws komt van sportgenoten die van overal mailen dat ze zo succesvol zijn met mijn duiven. Meest opvallende Comb v Heteren, die wonnen de 1e prijs van tt vlucht uit Meer van liefst 26.533 duiven. Beide ouders van de winnaar komen van mijn hok. Voor mij een weekend om snel te vergeten en dat doen we ook!!

Hoe dom kan je zijn (20/05/2012 )

Ik pleit al jaren voor gezamenlijke lossingen en verfoei die groepslossingen zelfs meer dan Klak. In Brabant 2000 loste men voorhen in 4 Rayons van elk ongeveer 20.000 duiven hoewel dat er de laatste jaren veel minder geworden zijn. Dit jaar voor het eerst alles samen los (ong 30.000 duiven) en de concoursen verliepen nog nooit zo snel en dat zonder verliezen.  In Belgisch Limburg daarentegen lijken ze nog mand per mand te lossen.  Zie de lossingen van vandaag.
9u20 Tongeren   9u30 Fruitstreek                             9u40 Kolmont 9u50 demerbond 10u00 Heers 10u10 Voorkant oost 10u20 achterkant oost 10u30 Midden 10u40 West 10u50 St-truiden 11u00 Nieuwerkerken           

Louis van Loon overleden (17/05/2012 )

14 Mei is Louis van Loon van ons heen gegaan. Louis was al lang niet goed maar bleef tot de laatste dag duivenmelker.  Met hem verliest de duivensport een icoon. Iemand die de Janssens destijds tegenstand kon bieden en soms zelfs meer dan dat. Samen met Hofkens heeft hij ook vele jaren HaFo Lier gedomineerd. Hij was niet alleen op en top liefhebber maar ook een mens met een heel goed hart aan wie ik alleen maar goede herinneringen heb.  Vaarwel Louis. Je naam zal met respect worden uitgesproken zolang duivensport bestaat. terkte.  De familie heel veel sterkte.

Elektrolyten (16/05/2012 )

Elektrolyten worden steeds populairder in duivensport en wetenschappers menen van terecht. Je hebt er voor allerlei soorten dieren zoals varkens, koeien, schapen, kippen enzovoorts. En je hebt specifieke voor duiven. Ik verkies de eerste. Vanwege het grote economisch belang mag je er meer vertrouwen in hebben. Verder heb je ze in vloeibare vorm en in poeder vorm. Met die in poedervorm oppassen. Die zijn in opgeloste toestand niet stabiel. Met andere woorden, blijven maar even goed. Zoals veel vitamines. Best handel je als volgt. Na de vlucht eerst zuiver water. Na het afvoeren savonds elektrolyten. Die niet laten staan want die blijven dus niet goed maar die kan je aan hongerig gehouden jongen of kwekers geven. Elektrolyten zijn namelijk ook heel goede zogenaamde ondersteuners.  

Opnieuw 1 (13/05/2012 )

Zaterdag 12 mei hadden we weer eens een prachtvlucht van Creil ruim 300 km. Helder, NO wind, wel koud maar voor iedereen gelijke kansen. Er werd vroeg gepakt aan de Oostkant van het meest oostelijke Rayon EN aan de westkant van het meest westelijke Rayon in West Brabant (1.260 mpm voor de snelste). Ten aanschouwe van getuigen bleef uitgerekend de 1e duif weer 1,5 minuut zitten. Toch werd het in de ver weer maar eens de 1e prijs met de 1e getekende tegen ruim 300 duiven. Dat waren er ooit 1.400 (!). Tegen 7.005 duiven werd het (gvd) opnieuw de 2e prijs. Alle Rayons samen vlogen er 27.056 duiven (die waren er ooit in M Brabant alleen) maar het is nog een gigantisch aantal in het veel te omvangrijke Brabant 2000. Als ik 4 duiven heb van die meer dan 27.000 had slechts EEN medespeler er ook 4 maar die had er bijna ZES keer zo veel mee. Ik had alles mee, 26 stuks waarvan er 18 prijs wonnen 1 op 4. Mijn ENIGE medespeler die ook 4 duiven had wanneer ik er vier heb (dus van ruim 27.000 duiven) had er 144 mee. Al bij al opieuw een prima resultaat en dat die eerste prijzen week na week niet kan blijven duren snap ik ook wel.

Belgisch (10/05/2012 )

Wat een slecht duivenweer de laatste weken. De halve fond zou afgelopen weekend starten in Belgie met duiven die wel heel erg weinig waren voorbereid. En ook zaterdag en zondag deugde het niet. Voor maandag was echter schitterend weer voorspeld. Nederlands Limburg met name stelde de lossing uit naar maandag voor een prachtig concours met veel eerstgetekenden voorop. Oost Brabant besloot met de duiven terug te komen en dat deden ze ook in Antwerpen. Daar echter had de vervoerder een heel merkwaardige uitleg. Hij had maandag de wagens nodig. Waarvoor wilde hij niet zeggen. De Antwerpse liefhebbers waren de dupe. Minder kansen voor een Nationale Asduif, een Olympiade duif enzovoorts. En dat terwijl fraai weer op maandag voor 100% verzekerd was. Echt niet meer van deze tijd als je het mij vraagt,

Wat een weekend (06/05/2012 )

Het was me het duivenweekend wel. Zowel voor zaterdag als zondag werd zeer slecht weer voorspeld. Veel regen, geen zon, guur en een koude no wind. In Belgie begon het halve fond seizoen en velen durfden het niet aan en zetten geen duiven in. Ik wilde ook passen maar een weekend niet vliegen is ook niet alles. Gezien de vorm die ze hadden besloot ik de 7 slechtste duiven die ik had in te zetten dan kon ik toch kijken.  Nou dat heb ik geweten.  Zaterdag werden de Belgische Halve fondvluchten uitgesteld naar zondag en zondag kwamen ze met de auto terug.  De enigen die op zaterdag losten waren de Zeeuwen en Friesland. De Zeeuwse duiven arriveerden tegen val avond.  De concoursen liepen af maar veel duiven moesten toch overnachten. Friesland loste in Quievrain om 13.15 u en dat heben ze geweten. Op de verste afstanden kwam amper 15% dezelfde dag thuis en de dag nadien duurde het in sommige samenspelen tot na de middag.  De Belgische Quievrain en Noyonvluchten verliepen ook zeer slecht met amper duiven die de 1.000 mpm haalden. Van Quievrain plaatselijk een concoursduur van 40 minuten. Noyon werd zelfs een half drama met plaatselijk een concoursduur van meer an anderhalf uur. Onze Afdeling was uitgeweken naar de Westenlijn (Meenen) waar het weer goed was. Maar gezien de zeer trage aankomsten van de Belgische duiven werden ze hier met angst en beven afgewacht. Ik was blij dat ik, als enige, al mijn beste duiven thuis gehouden had, maar die blijdschap duurde niet lang. Het concours verliep bijzonder vlot maar die sufferds van mij die het eerder af lieten weten deden dat ook nu. Een compliment voor de lossingscommissie om niet naar Quievrain terug te keren maar naar de westenlijn.  

Bar en boos (05/05/2012 )

Vrijdagavond. De weersvooruitzichten zijn bar en boos. Ook voor zondag.  Vandaag diverse topspelers aan de lijn gehad. De meeste Belgen besloten de duiven thuis te houden. De meeste Nederlanders korfden in. En ik?  Ik wist het niet en besloot te doen als de Belgische kampioen Luc van Mechelen. Die heeft er 80 om mee te spelen maar hij durfde het niet aan en zette er 4 in.  Ik ken mezelf, kan het moeilijk laten om mee te doen en heb 7 duivinnen ingemand. Mijn 7 slechtste.  Mochten ze gelost worden dan reken ik op niets. Dan kan het alleen maar meevallen en trouwens... ik pakte wel vaker mijn laatstgetekende voorop. Worden ze niet gelost dan bespaar ik mijn vliegers 2 nachten mand en een thuisreis met guur weer.

Afgelopen weekend (01/05/2012 )

De vlucht van zaterdag werd uitgesteld naar zondag toen pas om 13.30 u kon worden gelost. Het weer was mooi en windstil. Tot verbazing van zowat iedereen waren de duiven er veel vroeger dan verwacht. In M Brabant ruim 1800 mpm, meer naar het westen over de 1.900 of zelfs 2.000 mpm. Ook ik was verrast. Zat nog op het hok, toen ik er uit kwam wilde net een duif vallen, die vloog op, ging toen wel snel binnen maar de eerste prijs werd er wel mee verloren met 2 seconden.  De overvlucht overheerste. In de vereniging was de 2e prijs de slechtste prijs over 6 vluchten. Totale uitslag dit keer erg matig. In Belgie vloog de snelste in het befaamde Tienverbond van Quievrain 1898 mpm. Daar waren het wel de gekende namen die er weer stonden. Dat in Nederland de snelheden met wind mee hoger liggen is een vertrouwd verschijnsel. Bij de 10 eerste prijswinnaars waren in het Tienverbond 5 eerstgetekende, 4 tweede getekende en 1 vierde getekende. Ene Boeckmans in de voorvlucht won 1 en 2 met zijn 2 eertgetekende van liefst 824 jrl. Noyon in Belgie werd uitgesteld naar maandag. Niemand in het Tienverbond had 15 duiven ingezet!! In veel Nederlandse samenspelen speelt niemand met minder dan 15 duiven Stickers Donkers, voorheen onklopbaar op Quievrain is dit jaar al even dominant op Noyon, ong 220 km. Zowel met krachtige tegenwind als nu. Wat wordt dat op de halve fond? Aanstaande zaterdag start die en weten we al iets. 

Lossingen! (25/04/2012 )

Op de Belgische zender VTM staat op vliegdagen uitgebreide informatie over het weer op de vluchtlijnen en de diverse losplaatsen. Maar door nieuwe glasvezel verbinding kunnen steeds minder mensen in Zuid Nederland VTM nog krijgen en blijven dus verstoken van deze informatie. Wel de oplossing is de pc aanzetten en op Pipa zoeken naar lossingen. Daar vindt U de tt. pagina voor duivenliefhebbers van VTM met uitgebreide informatie over het weer op alle vlieglijnen van hier tot de Spaanse grens. Prima van Pipa!

Races so far (24/04/2012 )

We have had 5 races up till now. 4 Races with strong head winds, one race with strong tailwinds. In the club I won 4 of the 5 races, the other race I won 2, 4 and 5. Av 370 p: 1st race: Club: 2, 4, 5, 7, 14, 15,18 and so on. 174 p;  12 prizes 1 per 10 (16/29). 2nd race: Club: 1, 6, 18, 24 and so on. 236 p. 4 prizes 1 per 10 (9/16). Combine: 2.603 p : 1st Fed: 4.737 p: 2nd From appr 35,000 p 2nd highest speed !
3rd race: Club: 1, 3, 8, 10, 16 and so on. 167 p.  11 prizes 1 per 10. (16/24) Combine: 2.406 p: 10, 16 and so on. Fed 4.253 p: 10, 16 and so on.
4th race:  Club: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 11,12, 17, 18, 19, 20, 30, 35 and so on.  347 p. 15 prizes 1 per 10 (21/28).  Combine: 3.334 p: 3, 4, 7, 8, 14, 21, 44, 44 and so on. Fed: 6.692 p: 3, 4, 9, 10, 19, 31, 58, 66 and so on.
5th race: Club: 1, 3, 10, 12, 13, 21 and so on. 377 p. 6 prizes 1 per 10 (13/28) Combine: 3.392 p: 5, 20 and so on. Fed: 6.886 p: 9, 30 and so on.

Afgelopen weekend (24/04/2012 )

Afgelopen zaterdag in tegenstelling tot de vier voorgaande speeldagen stond er een zeer krachtige zuidwestenwind wat de snelheid van de duiven tot boven de 1.900 mpm bracht. Ondanks heel veel tegenslag (antennes registreerden niet) toch nog 1 en 3. Dat maakte 4 eerste op 5 vluchten. Tegen 3.392 d werd begonnen met 5 en 20. Tegen 6.886 d met 9 en 30. En dat helemaal in de voorvlucht met die wind was eigeljk meer dan ik had durven denken.

Wat een weekend. (21/04/2012 )

Een ongeluk komt nooit alleen zegt men. Eergisteren onder mijn ogen sloeg de roofvogel toe. Sprong van de ene duif op de andere, twee dood en een stel kwijt. Vandaag de eerste vlucht met stevige zuidwestenwind. Een duifje voorop dat al 3 keer de snelste van de lossing was, toen vielen er twee bij en ik naar het kastje om te zien welke duiven het waren. Er stond gvd niets op. Ik het hok in, haalde de duiven over de andere antennes weer niets. Toen alle antennes losgemaakt en een antenne deed het. Vervolgens alle binnenkomende duiven moeten vangen en over die antenne halen. Wat een ellende, Cest la Vie, maar balen is het wel!!!

Afgelopen weekend (18/04/2012 )

Ook afgelopen weekend was hard. Helder met een stevige tegenwind. Toch een beperkte concoursduur van in sommige plaatsen amper 8 minuten. In het Noord Oosten van Nederland zoals gebruikelijk veel langer, meer dan 20 minuten. De duiven deden het weer fantastisch. In Belgie 11 mee en 9 prijzen te beginnen met de 2e tegen 861 duiven. De 2e prijswinnaar won eerder al 2 maal 1e. Van St Ghislain won ik met alles mee (28 duiven) 1, 2, 3, 4, 7, 8, 11, 12, 17, 18, 19, 20 enz (21 prijzen 347 d). Hart van Brabant: 3.334 duiven: 3, 4, 7, 8, 14, 21, 41, 44, enzovoorts. R 4 M Brabant 6.692 duiven: 3, 4, 9, 10, 19, 31, 58, 66 enzovoorts. De duif die de 19e won was bij de eerste (6 duiven tegelijk). Pikant details. Verleden jaar was sprake van en hardnekkige paratyfus infectie. De duiven gekuurd en geent. EEN duivin overleefde de enting niet. Ze is de moeder van de duiven die 1 en 2 wonnen en de grootmoeder van de duiven die 3 en 4 wonnen. Ook grootmoeder van de duif die in Belgie 2e won.  Zo iets zal je altijd zien.  Bij die 6 eerste duiven 5 nazaten van de 95-230 !! Beetje wrang: De 3 eerstgetekende, bewezen goede duiven van 2009, sommige moeders van de huidige stervliegers, lieten het weer afweten.


Eindelijk (11/04/2012 )

Geen steek vlogen mijn jonge duiven hoewel ze kerngezond leken. Enkele dagen geleden werd ik het beu.  Ik joeg ze enkele keren op, zonder dat ze mij zagen uiteraard en lijken vertrokken.  Nu gaan, de meeste althans, direct het luchtruim in. Die enkelen die dat niet doen kregen een rood knijpringetje om.  En dat betekent oppassen voor de dragers er van.

Fake DVDs (10/04/2012 )

In South Africa there are many complaints about dvds on pigeons of very poor quality. They are fake.  For the original ones of superior quality and how to order see: www.paccomfilms.com   

Afgelopen weekend (09/04/2012 )

Veel liefhebbers pasten afgelopen weekend vanwege de barre weersvooruitzichten. Het viel allemaal erg mee. Zaterdag weliswaar zeer koud met een gure krachtige tegenwind maar zondag zelfs mooi weer.  Ik had meegedaan, won 1 en 3 en was benieuwd wat dat in groot verband zou worden nadat ik verleden week de 2e snelste had van al gauw enkele tienduizenden duiven.  De uitslagen van alle clubs en samenspelen komen hier op tt van Omroep Brabant. Ik had de uitslagen in de Rayons 1, 2 en 3 bekeken en kreeg hoop. Nergens werd mijn snelheid gehaald.  Toen Rayon 4. Weer nergens mijn snelheid behalve een duif in Alphen en... liefst 8 in Goirle.  Het werd nu de 10e prijs tegen 4.500 duiven en ook nog de 16e.  Beide kruising eigen soort (Home Alone), Goudhaantje en Heremans.  In Goirle hadden ze dus, evenals verleden week, enorm gespeeld, vooral P v Loy. Vergelijk je de aankomsten met die van sommige Afdelingen elders in het land dan is het wel schrikken. In Goirle kost een halve minuut je al gauw een bladzijde op de uitslag.  In genoemde afdelingen waar internationaal bekende kampioenen wonen, gaat het allemaal veel en veel trager.  4 minuten na de eerste duif zit je soms nog bij de 10 eerste.  In Goirle had ja na 4 minuten nog amper prijs en BELANGRIJK: Dat beeld zien we bijna wekelijks. Vraag me af of die wereldnamen ook wereldnamen zouden zijn als ze in (sommige) samenspelen elders zouden spelen. Overigens had het duifje dat verleden week de snelste van de lossing was en mij nipt klopte in De Langstraat opnieuw de eerste prijs tegen zerr grote deelname. Een super die 09-092 van W de Benis Loon op Zand.  

Een kerel (05/04/2012 )

Nog niet zo lang geleden keerde Michel Vanlint terug uit Taiwan. En wat die op korte tijd verwezenlijkte tart elke beschrijving. Nog nooit gebeurt en dat op een lokatie waar men dat voor onmogelijk hield. Hij moet een vakman uit de duizenden zijn. Maar wie denkt dat hij alleen maar een liefhebber van duiven is heeft het mis. Ook vrouwen bekoren hem in hoge mate, en naar hij beweert vallen ze ook voor hem.  Zopas keerde hij terug uit Taiwan (75 jaar, je moet het maar kunnen) en nog kennen ze hem daar. Ze zouden hem daar playboy noemen en jonge dames roepen hem in winkels na: Sex is free.  Als vrouw en dochter dat lezen moet dat toch een speciaal en trots gevoel geven zon man en vader te hebben.  Ik zal op mijn 75 niet meer zo goed met duiven spelen als hij en niet kunnen schrijven wat hij schrijft. Als ik tegen de dokter zou zeggen dat jonge dames mij play boy noemen en seks met me willen verwijst die me ongetwijfeld verderop met de opmerking dat hij me niet kan helpen. Maar die Michel flikt het toch maar. Zegt hij. Niet voor niets dat hij er zo stralend uitziet. Jammer dat mijn kleindochters nog te jong zijn. Stel je voor dat ze zouden vallen voor zon kampioen. Hoewel 5 jaar? Moet kunnen als het op 75 ook kan.

Afgelopen weekend (02/04/2012 )

Duivensport is soms moeilijk te vatten. De eerste vlucht won ik in de vereniging 2, 4, 5, 7 enz. In groot verband echter geen absolute top. Toch kregen we daar veel meer dan ons toe kwam.  Veel duiven die in de club (1 op 3) geen prijs wonnen deden dat wel in groot verband 1 op 4.  Normaal zou je zeggen in de voorvlucht met tegenwind, dan krijgen we altijd te veel.  Eergisteren was het dan een heel felle tegenwind. Ik won in groot verband de 1e tegen 2.603 duiven.  Maar nu kwamen we heel veel prijzen te kort!  Leg het maar eens uit. De winnaar was een duivin van 2008 uit een dochter van de 230 die ik pas enkele weken eerder van het kweekhok haalde... Van alle Rayons samen, dat moet toch in de buurt van 20.000 duiven liggen, vloog er EENTJE iets sneller. Overigens werd weer maar eens bewezen dat tegenwoordig de beste duiven in Loon op Zand en in Goirle zitten.  Ooit was dat in Rijen, in Baarle Nassau en in Chaam. Die plaatsen liggen nog waar ze toen lagen.  Betere duiven en niets anders, vooral in Loon.     

Op eigen hok (28/03/2012 )

Mijn eerste duifje viel zaterdag op de plank, schrok van nog een aantal duiven die arriveerden, vloog op en verloor ong 40 seconden. Hij zat slechts enkele seconden na de winnaar, die van een bejaarde clubgenoot maar ook die duif zou een ronde gemaakt hebben. Die 3 seconden verschil betekende in het Rayon wel 20 prijzen verschil.  Ene P v Loy uit Goirle was sensationeel. Een jong duifje werd ziek. Ik was er bijna zeker van die er met wat medicatie terug op te kunnen krijgen. Ik twijfelde omdat die uit zeer goede ouders kwam. Toch heb ik ze verwijderd. Dat had ik zeker gedaan als ze uit minder goede ouders kwam en wat gezondheid betreft mag je eigenlijk geen verschil maken.

Wat heb ik veel gelogen (25/03/2012 )

Gisteren hadden we onze eerste vlucht. Mooier weer was ondenkbaar. Kraakhelder, aangename temperaturen en een kalme tegenwind. Mijn eerste duifje kwam als een steen zo hard laag aangestormd en ineens op de antenne. Ik hoorde nog geen piep, dus niet geconstateerd en mee komen er 3 anderen aan. Het duifjes schrok, vloog op, de duiven maakten EEN ronde en toen naar binnen. Ik won 2, 4, 5, 7 en slechts enkele seconden kostten me de 4 eerste prijzen (club). Gvd zeker driekwart minuut verspeeld zei ik tegen mijn vrouw en toen was het over.  De overwinning ging naar een meer dan 80-jarige clubgenoot, dus die viel goed.  Vandaag naar Stickers Donkers wezen kijken met Willem en Kees. Er waren nog 12 letters waaronder zelfs uit de buurt van Amsterdam.   Voor alle andere duiven uit kwamen er ineens samen 7 aangestormd, 3 ineens omlaag, de andere maakten 2 grote draaien. Een kleine minuut verloren vond niet alleen ik maar ook de andere letters. Het bleken 22 seconden.  Wat lijken seconden lang te duren als duiven niet binnen komen. En ik besefte dat ik al vaker gedacht en gezegd moest hebben: Duiven treuzelden bv een minuut met binnen komen terwijl het minder was.  

Viva Algarve (23/03/2012 )

Als echt van Uw sport en van het leven wil genieten dan is er dit jaar iets unieks dat U niet mag missen. Een One Loft Race IN DE ALGARVE, Zuid Portugal. Finale race 29 september van 500 km.  100,000 e voor de winnaar.  Het hok staat vlak aan zee in een paradijselijke omgeving met volop luxusueze goedkope hotels in de onmiddellijke omgeving met mooi weer verzekerd.  Matige inleg, een enorm prijzenpakket en in handen van de Bond onder leiding van president Rui wat alleen al borg staat voor een feilloze s organisatie. Voor Nederland en Belgie neem contact op met Johan Huybrechts> jhuybrechts@mencia.nl  tel:  00 31 643 269 719
Voor Belgie is dat Eddy Grootjans> eddygrootjans@euphonynet.be tel: 00 32 4966793225 
Kijk ook op: www.algarvegoldenrace.com 
Nogmaals: Een geweldige aanrader!    

Friends vrienden (20/03/2012 )

De jonge Ulrich Lemmens verbaasde destijds de duivenwereld door op Pipa vele tienduizenden euros te bieden op duiven van Thone. Nu heeft Ulrich iets speciaals (nou ja) in de aanbieding. Jos Thone die het dus kalmer aan gaat doen, bood al 24.000 euro.... Thats what friends are for.... ???

Janssen Bros (19/03/2012 )

Suddenly I get several demands for the Janssen book or the white bible as they say in America. But the book is sold out since long. From the Chinese version there is only one on CD. The reason for this is the auction of the last Janssne birds on Pipa I guess. Questions about the Janssenbirds (which are the best?) are also useless for the simple reason that I do not know the Janssen birds of today.    

Gebroeders Janssen (19/03/2012 )

En plotseling is er weer vrij veel vraag naar het al lang uitverkochte Janssenboek. Dat geldt de Nederlandse en Engelse versie. Het zal wel alles te maken hebben met de totale verkoop van de laatste rechttreeksen door Pipa zeker? Er zijn nog alleen wat boeken in het Frans en er is nog een Chinese versie van het boek maar dan wel op CD rom. Dus bestellen heeft geen enkele zin. Vragen over welke nu de beste Janssenduiven zijn heeft ook geen zin. De duiven die er vandaag de dag nog zitten ken ik niet.

Another artcle in English (18/03/2012 )

Finally another article in English. See articles.  I will try to publish them more frequently. If this one is interesting? That will depend from one person to the other. Hope you enjoy it though.  

The end (17/03/2012 )

Recently I got several questions from foreigners if it was true that Louis Janssens passed away. This was not true, the 99 year old was in hospital. But his pigeons are gone, the lofts are empty. For some decades people were speculating who would become the owners of the Janssenbirds when Louis decided to quit. Many thought it would be Natural since Louis had always been close with Andre Roodhooft. Others claimed that Herbots has made a deal with the bros.   But the guys from Pipa picked up all the birds there. So if you want direct Janssens or children from direct Janssens? Pipa is the place to be.

Doe niet zo moeilijk (15/03/2012 )

Hoeveel vragen ik in de loop der jaren toegespeeld kreeg over de hokken is niet te schatten. Geregeld krijg ik ook ingewikkelde tekeningen en fotos toegestuurd. Doe niet zo moeilijk zeg ik dan. Als je een hok wilt bouwen heb je voor het dak alleen golfplaten nodig. Omdat ik weet welk een vloek er rust op golfplaten haal ik dan NATIONALE ASDUIVEN aan die hun titel wonnen op een golfplaten hok of ik verwijs naar NATIONALE kampioenen die hokken hebben met golfplaten. En daar kan er weer een bij: Willy Bosmans. Die won de Europacup snelheid op een hok, jawel met golfplaten. En die liggen nog bijna plat ook. Als ik nieuwe hokken moest zetten wist ik het wel.

Dierenartsen te duur? (14/03/2012 )

Zowel de dierenartsen Henk de Weerd als Constant Gijsbrechts verzekerden me ooit dat een consult van een duivenliefhebber financieel weinig interessant is. Je moet die man en zijn duiven aandacht geven, dat kost tijd en tijd is geld. Andere huisdieren zou meer opleveren. Ik geloof het nu graag. Mijn vrouw was met ons hondje naar de dierenarts geweest. Een spuitje, wat tabletten en... 165 euro was de balans.  Bij de buren was het enkele maanden terug nog gortiger met een kat: Meer dan 200 euro. Niet te snel schieten op de pianist dus.

zo doen ze dat (12/03/2012 )

Deze duif was winnaar van de one million dollar race in Zuid Afrika. Let op het gevederte en de erbarmelijke conditie van de duif. Het wijst op overbevolking op het hok of in de mand.   Ik heb weinig tegen eenhokwedstrijden maar toch heb ik soms mijn bedenkingen.   
En deze foto werd genomen direct na terugkeer van de finale reeks. Het betreft de broer van de 4e prijsinnaar.Nu al? (09/03/2012 )

Diverse sportgenoten zijn al met de duiven aan het rijden. Of dat nu al kan? Natuurlijk kan dat. Limbourg begint er eind februari al mee als het weer het toe laat. Wanneer dat is?    vdH plakte er een getal op: Minstens 12 graden.  Ik vind dat wat simplistisch. Enkele jaren terug was ik in China toen er met JONGE duiven gevlogen werd bij 2 graden Celsius en dat nog wel van 500 kilometer. Het was de duiven aan te zien maar de vlucht verliep vrij normaal. Wel was het windstil weer en daar draait volgens mij veel om. 4 Graden bij een zonnetje en windstil weer is te verkiezen boven 12 graden en een kille tegenwind. Een kwestie van gevoelstemperatuur. Verder is de conditie van de duiven van wezenlijk belang. De traditionele inzinking die velen kennen na 4 weken spel heeft alles te maken met opleren en spelen van duiven die niet perfect in orde zijn. Dan duw je ze in een dieper dal.  Zijn duiven gezond dan kan veel. Ook opleren begin maart. Mankeert er iets aan? Dan kan je amper goed doen. Ook niet wat betreft opleren. Tijd genoeg!

NIET CORRECT ! (05/03/2012 )

In Oost Nederland is heel wat deining ontstaan omtrent de verkoop op Pipa van de 09-1832062. Deze duif, verkocht voor 46.200 euro, werd op Pipa gepresenteerd als winnaar van twee NPO vluchten. De waarheid is echter dat die NIET EEN NPO vlucht won! NPO vluchten, door velen ook S Nationaal genoemd, zijn fondvluchten die voor het seizoen als zodanig door de NPO worden aangewezen. De afstanden van de vluchten die die duif won (Peronne en Breuil) wijzen er trouwens op, dat lijken eerder vitessevluchten. In sommige afdelingen zetten ze ook de uitslagen van vitesse vluchten en midfondvluchten op teletekst maar daarom zijn het nog geen NPO vluchten. Met eerste prijzen tegen 9.255 en 5.858 duiven en nog kopprijzen was het overigens een zeer goede duif maar van een dubbele NPO winnaar was dus GEEN SPRAKE. Op zijn minst een beetje slordig. Er is van deze duif overigens ook geen Afdelingsuitslag, zelfs geen halve. Toch beetje voorzichtig zijn. Want ik weet nu al wat er gaat gebeuren. In China gaan ze er een nationale winnaar van maken en de jongen worden verkocht als jongen van een Nationale winnaar. Dat zulke dingen niet mogen kunnen mag gezegd worden oder??

Time to laugh (05/03/2012 )

A Man and his wife are in court getting a divorce. The problem was who should get custody of the child. The wife jumped up and said: "Your Honor, I brought the child into the world with pain and labour. She should be in my custody". The judge turns to the husband and says "What do you have to say in your defence?" The man sat for a while contemplating. Then slowly rose. "Your Honour, if I put a Rand in a vending machine and a Coke comes out, Whose Coke is it, the machines or mine???

 

Continueing story of Locco (04/03/2012 )

From Kevin Roossens, who is very well informed, I read that another fancier became victim of the Locco story. He had bought 11 children of this super bird, which supposedly had a fake peidgree and Mr v Damme gave all the money back.  The question is now if Locco has ever been fertile.  

Roofvogels lokken (02/03/2012 )

Nogal wat liefhebbers hebben een voliere voor hun jonge duivenhok. Een van de bedoelingen is de jongen later uit te laten met het oog op het roofvogelgevaar. Laat ik nu ook enkele liefhebbers kennen die hun voliere daarom juist hebben weg gehaald? Geen beter middel om roofvogels aan te lokken dan duiven die van smorgens tot savonds in een open voliere zitten redeneren ze. Vast staat wel dat die door sommigen geprezen cd met daarop het geluid van een oehoe nutteloos is.  Voor zover mij bekend is kauwen en kraaien rondoom je huis of hok wel een afschrikwekkend middel. Maar hoe krijg je die daar?

Sufferds (27/02/2012 )

De NPO en KBDB zouden enkele keren per jaar vergaderen? Waarover? Ze zouden al eens kunnen beginnen om over de kleur van de Nederlandse en Belgische ringen te praten. Nu zijn die precies hetzelfde kleur rood. Alleen cijfers van Belgen zijn dikker. Zojuist verneem ik dan van Eugene Stabel, zoon van Louis, het kampioenenkoppel uit Goirle dat ook de Duitsers dit jaar rode ringen hebben. Het moet niet veel gekker meer worden.  

Nu Jan Lotterman (27/02/2012 )

Nederland is nog in droefenis gehuld omtrent het ongeval van een van onze prinsen of het tragische nieuws bereikt ons dat ook de gekende kampioen Jan Lotterman is overleden na een tragisch ski ongeval. Innige deelneming aan Kathy en heel de familie namens heel veel duivensporters. 

Luc Geerinckx is niet meer (26/02/2012 )

Zaterdag, net met de Gouden Duif, spreidde zich de droeve mare dat Luc Geerinckx was overleden. Luc, een van de grootste kampioenen van Belgie, was al lang zeer ernstig ziek, heeft ook enorm geleden, maar hij heeft gevochten wat hij kon. Ik wil mijn vrouw in kinderen niet in de steek laten zei hij. Luc was een zeer innemend persoon die enkel vrienden kende en dat hij mensen goed behandelde blijkt wel uit het feit dat zo velen slaagden met zijn duiven. Het moet zeer hard zijn voor zijn lieve vrouw en zoons die zon prachtig gezinnetje vormden. We wensen hen heel veel sterkte. Wat is duiven dan toch onbelangrijk!  Dag Luc. Ik kan het nog amper geloven maar zal je missen. Zoals velen.  

Eigen gang (25/02/2012 )

Hoewel het in aanpalende dorpen anders is leggen liefhebbers in mijn woonplaats zich bijna alleen maar toe op halve fond. Voor overnacht werd vroeger ingekorfd maar dat is lang geleden. Teletekst of kampioenschappen interesseert de liefhebbers amper.  In heel Midden Brabant richt men zich trouwens voornamelijk op de halve fond en daarop was vroeger ook flink te verdienen. Vroeger dus. Nu speelt men voor de lol.  En over vroeger: Geloof het of niet, er zijn jaren geweest dat ik op de vluchten meer verdiende dan met werken. En in de tijd van Jan Zoontjens en Kees Noyen kon je bijna rijk worden met poulen als je goede had. Een van de jongste liefhebbers in het dorp stoort zich echter niet aan wat anderen doen. Hij stelde zich de overnacht voor ogen, daarop wilde hij uitblinken en dat lukt hem aardig.  Nou ja, aardig. Hij had afgelopen jaar de beste overnachtduif van heel Nederland !!! John Aarts is de naam.  En die moet je ook in de toekomst in de gaten houden. Die is te gedreven om een meeloper te zijn. Proficiat John !    

Positief? (24/02/2012 )

Zelden werd ik door niet liefhebbers zo veel aangesproken over onze sport als na de verkoop van Veenstra door Pipa. Nogal wat liefhebbers hebben kritiek. Ze vinden het allemaal maar niets, die hoge prijzen niet, Pipa niet, de Chinezen niet en de verkopers van duiven niet. Is die krtische instelling omtrent die inderdaad volledig uit de hand gelopen prijzen terecht? Ik geloof het nauwelijks. Werden we al onder gebracht bij cultureel erfgoed (bestaat duivensport nog wel, vroeger hadden ze allemaal duiven) nu staan we weer in de spot lights. In alle media kregen we aandacht. EN DAT IS NET WAAR DUIVENSPORT BEHOEFTE AAN HEEFT !!!  Ik geloof niet dat er ook maar een liefhebber om stopt.

Not the end !! (24/02/2012 )

De info omtrent de Locco kregen we uiteraard niet van van Damme maar van Kevin Roossen van Duivenblad. En die komt snel met meer nieuws, nieuws dat helaas niet al te best is. Het dijt inmiddels uit tot een wereldwijd schandaal. The scandal about the superbird Locco is spreading world wide like wild fire. Also an American is said to be a victim. He bought several babies and now more and more babies of Locco show up with a fake pedigree. Kevin Roossen from Duivenblad said more BAD news is coming out soon.

Algarve 2012 !!! (20/02/2012 )

Wie ooit in Algarve (Zuid Portugal) was weet wat een fantastische streek er is, zeker ook als je het klimaat er bij neemt. En duivenliefhebbers die er geweest zijn weten hoe de sport er bloeit met talloze jongere enthousiaste liefhebbers. De clubgebouwen alleen zijn om je vingers aan af te likken, zo zie je ze hier niet. Een fantastische leiding met aan het hoofd dr Rui is verantwoordelijk voor al dit fraais. Nu heeft men heel grote plannen voor een FANTASTISCHE EENHOKWEDSTRIJD, een die, de mensen kennende die een en ander organiseren bijna niet anders dan een groot succes gaat worden. Het inschrijfgeld is alleszins redelijk, de te winnen bedragen zijn enorm. De hokken komen vlak aan zee te staan te midden van een serie luxe hotels die aan matige prijs een fantastisch verblijf garanderen. Slechts 2 uurtjes vliegen en men waant er zich in het paradijs met duivensport van de bovenste plank. Kortom ik heb nog nooit zon race aanbevolen maar nu doe ik dat wel.  Gewoon omdat ik weet dat de organisatie in perfecte handen is. Inzenden kan al vrij snel.
Coordinatie voor Nederland: Johan Huybrechts > jhuybrechts@mencia.nl         Tel 00 31 643 26 97 19    of     00 32 496 793 225
Coordinatie voor Belgie: Eddy Grootjans > eddygrootjans@euphonynet.be       Tel   00 32 496 793 225
Of >>>   Golden.race.algarve@gmail.com
Zie ook site (tevens in Engels) >>> www.goldenracealgarve.com 
PUBLICATIES EN INFO OOK OP PIPA !!!!!
Fooling? (20/02/2012 )

A German advertises with 26 full brothers and 12 sisters of Goudhaantje Diels. I do not believe one shit of what he writes. He also claims to have children of Rudis National Ace. But this is a bird born in 2011. Children of this bird? Cannot believe it either. In fact duch ads should be checked by the chairman of the club and if everything is false they should be exposed. As soon as I will see Rudi I need to ask.  

The New Generation (20/02/2012 )

W de Bruyn en ik hebben het wel eens over de nieuwe generatie. Er komen helaas niet veel liefhebbers bij maar daaronder zijn er bij wie je meteen voelt dat ze een grote toekomst hebben. Dat voelde je meer dan 10 jaar geleden aan Bas Verkerk en zo zijn er meer. Jonge gasten die al snel hun man staan en waarvan je voelt dat ze de macht over gaan nemen of zich tussen de top gaan scharen.  Ruim 10 jaar geleden kwam Bart van Oeckel hier in de les, hij ging duiven houden en zie eens wat die bereikt heeft!  En dat heeft hij niet aan mij te danken maar aan zijn winnaarsmentaliteit.  Bart Geerinckx is ook zon jongeling die het in de vingers heeft en bij zo iemand was ik ook gisteren op bezoek. Florian Hendriks uit Limburg. Een jongeman die SNACHTS slaapt. Hij onderscheidt nu al zin van onzin en allerlei kleine dingen hok tonen je dat hij een groot kampioen gaat worden. Ook zijn zgn aankoopbeleid getuigt van gezond verstand. Als hij ergens een absolute topduif weet zitten gaat hij er geen jong van kopen maar bij voorkeur een stuk of vier. Omdat hij weet dat die topduiven ook slechte geven maar koop je er meer van dan heb je met de slechte de goede. En die kwaliteit komt er uit als je melker bent. Zoals hij dus. Een man om in de gaten te houden. Ik wed op hem als de man van de toekomst in Limburg.

Weinig hoop (19/02/2012 )

Hij zat er gisteren weer onder, die verd.. roofvogel. Weer een pieper weg. Hoor ook anderen jammeren. Diversen hebben een CD waarop het geluid van een oehoe te horen is. Heb ik ook al uitgeprobeerd. De moordenaar bleef enkele dagen weg al is nog de vraag of dat kwam door die CD.  Toen stoorde hij zich er niet meer aan. Wat mogelijk wel helpt? Kraaien in de onmiddelijke omgeving van je hok. Hier zat jaren lang een gewonde kraai die moeilijk kon vliegen. Ik meen dat ik door hem zo lang geen last had van de roofvogel. Maar hoe krijg je die dingen rond je hok? Het is hier niet Amerika.   Wat zou helpen is een viskom of aquarium van helder goed doorzichtig glas plaatsen, een beetje van de grond voor zuurstof, en daarin een duif. De roofvogel zou zich te pletter storten. Alleen... het is verboden die diertjes, nou ja, iets in de weg te leggen. Het feit dat hij hele streken ontruimt van zangvogels doet daar niets aan af.

El Loco English (18/02/2012 )

El Loco means the fool. I always thought about that in May 2010 after a bird named Locco was the talk of the day. The owner, Johan van Damme, had won national Brive with the bird. It was an easy race, strong tailwinds and 1656 pm. But I always say that especially with tailwinds you need good birds and this WAS a good one. It was his 12th victory. In the past Japanese were after such birds or very occasionally Americans or the king of Ice in England Masarella. But it is well known that today nobody can beat the Chinese and a guy called Xing won the fight for the bird for 160.000 euro. Pipa had a baby of Locco and Xing bought it as well for 10,000 euro. And Xing hoped that Locco would produce winners in China as he had done in Belgium. However, the first couple of eggs were not filled, the following couple was not filled, he mated it with numerous hens but the result was always the same. No good eggs. Then Xing invited the Belgian vet Ferdi Vandersanden from Bifs to fly over and investigate the case. He tested the sperm and it soon became clear. This cock could not ever have given babies. Understandably the Chinese claimed his 160.000 e back and also the 10.000 e he paid pipa for the baby with the fake pedigree. When van Damme said he could not get the money directly since it was on the bank everybody was relieved. It meant the money was there anyway and not spent on other things and van Damme was not broke.  So Xing will get his money back. Pipa was the middle man and if they would have charged 30% as usual (which I do not believe since this would mean 53.000 e commission for one bird alone) Pipa would also pay back the commission they got. But what about others who bought babies from Locco? Van Damme sold a bird that was not fertile and also birds with fake pedigrees. From Hero to Zero !!

El Loco (18/02/2012 )

El Loco betekent "De Gek" Ik moest daar altijd denken in mei 2010. Een duif van Johan van Damme deed de duivenwereld versteld staan door Nationaal Brive te winnen. Sterke wind mee, 1656 mpm, maar ik zeg altijd dat de goede er dan ook moeten staan. Die duif heette Loc maar wat hem zo uitzonderlijk maakte was dat het zijn 12e overwinning was. En bij zo iets komen uiteraard de Chinezen. Ene Xing won de strijd voor het sommetje van 160.000 euro. Pipa had er nog een jong uit zitten en dat werd en passant ook maar gekocht voor 10.000 euro. In Belgie zouden geen kinderen van Locco meer verkocht worden want die moest in China kampioenen op de wereld zetten. Het eerste koppel eitjes was onbevrucht. Het tweede was onbevrucht en de volgende 10 paar eitjes waren allemaal onbevrucht. Xing kreeg argwaan liet dr. Ferdi Vandersanden van BIFS overvliegen om de zaak eens te controleren en die had het gauw gezien. Na controle van het sperma was overduidelijk dat Locco gewoon niet KON bevruchten. En hoe zat her dan met dat jong van 10.000 euro van Pipa. DNA onderzoek gedaan en het was geen jong van Locco. Van Damme had het geld op de bank staan en kon er voorlopig niet aan. Gedupeerden waren opgelucht Voor hetzelfde geld had die gezegd dat het op was. Uiteindelijk kreeg Xing alles terug betaald, ook de 10.000 e van Pipa en de commissie van Pipa. Toch altijd nog 53.000 e aan commissie alleen als ook de 30% regeling gold maar dat geloof ik niet. Vraag is hoeveel anderen zogenaamde jongen uit Locco kochten en hoe die nu gaan reageren. Een duif die niet bevrucht verkopen is verwerpelijk maar diens jongen verkopen betekent ook nog eens valse stamkaarten maken. Die van Damme toch. From Hero to Zero !

Niet relevant (16/02/2012 )

De man die in de gevangenis is gezet, beschuldigd van moord op zijn schoonzoon, is een zeer beroemd duivenmelker melden de Belgische media. Mensen stellen me hierover vragen, ik ken de naam, maar vind het beter die niet te publiceren ook in verband met zijn familie die het al moeilijk genoeg zal hebben. De naam zal bovendien gauw genoeg bekend zijn maar het is niet aan mij om die openbaar te maken al is het uiteraard nieuws. 

Hoezo goede vinden? (15/02/2012 )

Hoe komt het dat mensen als de Bruyn, Bosua, jij en neem daar ook Koopman maar bij telkens die kleine grote kampioenen in Belgie ontdekken voor een ander vragen mensen me wel eens. Niet door opgefokte propaganda maar door uitslagen te analyseren. Dat gaat een beetje op internet, maar een vollediger inzicht krijg je toch altijd nog door een goede duivenkrant.  Voor ons is dat De Duif.  De mensen die goed spelen, groot of klein, krijgen aandacht.  Het is (in de winter) ook een verkoopblad maar redactionele teksten en reportages zijn duidelijk gescheiden van de verkopingen.  Als ambitieus liefhebber kan je eigenlijk niet zonder dit blad!      Ik kwam hierbij omdat ik gisteren een duif in handen kreeg die ongelooflijk indruk maakte.  Van duiven kennen we niets maar toch, de ene duif is de andere niet.  Hij zat op het hok van W de Bruyn die hem had aangeschaft voor ong 100 e bij St Lambrechts en... het was nog een absolute super ook. Trouwens mensen die straks de duif in handen gaan krijgen die hij schonk voor de Gouden Duif gaan ook schrikken. Dat moet ook (bijna zeker) een goede zijn.   

Global interest (14/02/2012 )

Honestly speaking I am a bit proud that this site is visited by so many people from so many countries. It gives much satifaction and it is a drive to go on. See the overview of the month of February

Important Belangrijk (13/02/2012 )

English in blue under this text. Tot mijn vreugde wordt deze site meer dan ooit bezocht door duivenliefhebbers, je gelooft het niet, uit meer dan 50 landen. Maar dat terzijde. Afgelopen winter was er heel wat paratyfus in het land. Er werd tegen gekuurd en geent of alleen maar gekuurd. Alleen enten is dodelijk als duiven paratyfus hebben, dus niet doen.  Na de enting met Colombovac PT is het hevig schrikken hoezeer de duiven er van lijden. Kan tot een week duren. Na 3 weken kan er gekoppeld worden. DENKEN SOMMIGEN. Maar dan stellen ze vast dat de kweek voor een groot deel mislukt. En waarom? Duiven waren nog niet geheel genezen.  Dat zijn ze pas op die ene dag dat ze plots beginnen dons te gooien.  Dat ongeduld straft zich ook vaak af bij Adeno Coli.  Na een kuur lijken de duiven een week later genezen en men begint te trainen en/of spelen. Gevolg: Een hoop duiven kwijt of weer Adeno/coli. Wachten tot ze spontaan minstens een uur trainen is de boodschap.   It is great to see how many fanciers visit this site, believe it or not, they come from plus 50 countries.  But lets go to the point: Last fall there was a lot of paratyphoid both in Holland and Belgium. Fanciers cured and needled the birds. Or they just cured. Needling only may be deadly for infected birds. After an injection with Colombovac PT they were shocked to see how much the birds suffer. This may last a week or so. Some think that 3 weeks later the birds are recovered and ready to be mated. They are wrong and endanger the breeding season. They are only recovered the day that they suddenly start moulting little body feathers.  Impatience is also punished with Adeno Coli. One week after the cure birds look healthy again but appearances are deceptive. When they train or race the birds lots of them get lost or fall ill again. Birds that were infected and medicated may only be trained/raced when they train spontaneously round the loft for about an hour or longer !!

Mijn bon (11/02/2012 )

750 e ging mijn bon voor een jonge duif 2012 voor de club in Baarle Nassau. Heb een satelliethok in Belgie, daar wordt in Sint Job ingekorfd en gespeeld tegen alle groten. De bon voor dat samenspel ging weg voor maar liefst 960 euro en was daarmee veruit de duurste. En dat terwijl in 2011 na een bliksemstart toch enkele keren slecht werd gespeeld iets wat ik eigenlijk nooit  mee maakte.  Mischien komt het omdat de beste doffer van Nederland uit een doffer van mij kwam alsook de beste duivin (Verbree). Ook de beste Halve Fondduif van Nederland kwam uit een doffer van mij (Pieper) alsook de beste jonge duif(Henri van Doorn). Allemaal in 2011. Daarnaast ook de 2e beste en 5e beste Nat Asduif en de beste duif in Antwerpen ZAV van Marcel Wouters. Je zou niet zeggen dat duivensport zo achteruit gaat als je gisteren in Sint Job was. Zo volle bak dat een nevenzaal moest worden geopend. Als in andere samenspelen ook drijvende krachten waren als Bart van Oeckel of Roger Geyssen zou de sport veel meer floreren want ook in Turnhout waar Bart de scepter min of meer zwaait was de kampioenendag een spektakelstuk. In Sint Job wordt trouwens 50.000 e (!!!) terug betaald aan de liefhebbers die hun duiven vrij mogen vervoeren. Ze bedankten me hartelijk wat ik waardeer. Ik was blij voor hen maar voelde mezelf een beetje genegeerd. Te veel geld. Dan zijn er nog die gvd jaloers zijn, alsof ik dat geld in eigen zak kan steken. De bon is gekocht door een Duitse vriend en ik ga hem meerdere duiven van mijn beste geven. Meer kan ik niet doen. 

Duiven met problemen (08/02/2012 )

- Het jong dat enkele weken terug snotterde en rochelde is na die 3 pilletjes niet meer terug gevallen. Je kan ook te rigoreus medicijnen afwijzen. - Nu zit er eentje tussen de 35 (en ook maar een) dat blijft piepen. Verder kerngezond maar die moet dat toch niet te lang blijven doen of... Het is met gezonde duiven al moeilijk geoeg. Een jaarlig duivin ging dood. Dacht ik. Ze zat al enkele dagen op de nest maar wilde niet leggen. Ik er een ei onder gelegd en waarempel, ze legde. Maar bleef doodziek. Dacht ik. Toen kwam het 2e ei. Heel korzelig en de duif? Die zag er 2 uur nadien beter uit dan ooit. Die was dus niet ziek maar had heel veel pijn. Heb zo iets trouwens vaker mee gemaakt. Het korzelig ei was uiteraard onbevrucht. Het andere tot mijn verbazing wel bevrucht.

Only fools (07/02/2012 )

The last few weeks I got several demands for pigeons. Some ask for GOOD birds as soon as possible. In the first place I must apologise that I have no pigeons for sale, moreover only a fool would sell GOOD birds at this time of the year. And I am not a fool, at least, that is what my wife says...

Commotie (06/02/2012 )

1.900.000 e voor de duiven van Veenstra 1.300.300 e voor die van Roosens. 1.000.000 e voor Verreckt Arien.. 140.000 e voor 10 duifjes v d Wouwer 90.000 e voor een enkele JONGE duif Hooymans Het zorgt voor heel wat commotie in duivensport kringen. Het zou de sport kapot maken en sommigen wijzen met een beschuldigende vinger naar pipa. Natuurlijk zijn die bedragen te zot voor woorden, maar zou er ook maar een liefhebber om stoppen? Geloof ik niets van en Pipa doet gewoon haar werk. Voorlopig zie ik zelfs veel positiefs. Duivensport kwam opvallend en goed in beeld en dat is net wat we nodig hebben. Geen bijna vernederende sportgenoot met een sjekkie in de mond die duiven de kop omdraait. Geen vervallen oude hokken, wel een prima presentatie van Nikolaas Gijsbrechts op tv en ook de schitterende accomodatie van Veenstra. Dat is ook niet het juiste beeld van onze sport maar toch een tegenhanger van al het negatieve. En aan goede duiven kan je ook nu nog best raken zonder (veel) geld uit te geven. talloze kampioenen bewijzen het.

Koude (04/02/2012 )

Liefhebbers die jongen van 2 weken oud in de nest hebben liggen verbazen zich er over dat die niets onder de kou lijken te lijden. Dat is eigenlijk niets nieuws. Pasgelegde eieren onder de duiven weg nemen is ook overbodig. Duiven gaan instinctmatig wat vaster op het eerste ei zitten.  Ook aan sneeuw wennen ze heel gauw, heb je geen last van de roofvogel dan hoef je ze daar niet voor vast te houden. Liefst met een paar oude duiven.  Overigens heeft de kou natuurlijk nadelen. Geschrokken door het verlies van jongen wilde ik ze vandaag een knijpring met tel.nr om doen. Toen ik 10 jongen zon ring had omgedaan waren er 4 gebroken. Ben ermee gestopt.  Dat materiaal is met die bittere kou, hier midden overdag in volle zon minus 8 C, te fragiel.   

De nachtmerrie (01/02/2012 )

De roofvogel is bij velen zon probleem aan het worden dat het mensen moedeloos maakt. Ik kan er nu over meepraten bij jongen die voor de 2e keer buiten kwamen. Mocht hij er af en toe een oppeuzelen dan zou er nog mee te leven zijn, maar duiven en zeker piepjongen schrikken zo hevig dat ze, zeker in deze tijd, verloren gaan. Wat een ellende zon kreng. De duiven durf je nog amper loslaten als hij het er eenmaal op gemunt heeft. Ik had al een voorgevoel. Deze winter voor het eerst geen enkel zangvogeltje in de tuin. In een prachtige bosrijke streek wonen heeft ook nadelen als je duiven hebt.

Slecht nieuws (01/02/2012 )

Na een kortstondige ernstige ziekte is op 73-jarige leeftijd Fond van Ophuizen overleden. Met hem verliest de duivensport een markante persoonlijkheid. Hij was een gekend omroeper en journalist en de laatste jaren ook een vooraanstaand fondspeler. Innige deelneming aan zijn familie, verwanten en persoonlijke vrienden. Duivensport zal hem missen.

Ogen die doden (31/01/2012 )

Buiten is het bitter koud, binnen in de veranda zitten een jonge duivenliefhebber met diens verloofde. Hebben die duifje het niet koud vroeg ze en wees naar de duiven in de erker voor het hok. Die kunnen daar tegen zei ik. Mijn verloofde heeft de hokken dicht en ik zei zelfs dat hij de verwarming aan moest doen reageerde ze. Verkeerd zei ik, en de verwarming aan is HELEMAAL verkeerd.  Zelf heb je de verwarming aan, zijn jullie dierenvrienden? reageerde ze. Het gesprek vlotte niet meer. Toen ze afscheid namen gaf hij een hand, zij keek me aan met koele ogen. Als die konden doden was ik er niet meer. Je bent als jonge duivenliefhebber gezegend als je partner ook om duiven geeft. Meestal tenminste.  

This world is really crazy (28/01/2012 )

More than 250.000 was paid for ONE bird of Veenstra. A Chinese owner of a shipbuilding company is said to have bought it. I find it a crazy price for a bird. You buy a nice house for that money. It seems Veenstra is going to make far more than one million euro for his OLD birds. He keeps his babies from 2011. The old birds are being sold because Pieter has health problems. And it is true, he REALLY was in hospital for a serious back surgery. But in a news paper it said that he will expand his family of birds and will keep over 600 birds in the near future. Pieter is a nice guy, honest. But I do not understand. And that is also honest...

Bonnen circus (28/01/2012 )

Mensen zijn vol afschuw over de decadente prijzen die betaald worden voor duiven op pipa. Je kan dat pipa niet verwijten. Voor hen is het puur een zaak met inmiddels na hun 10 jarig bestaan 22 man in vaste dienst en tientallen part timers.  Dat die jonge gasten het op zo korte tijd zo ver gebracht hebben is iets waarvoor je alleen maar respect kan hebben. Niets belet anderen dat ook te doen maardie hebben de capaciteiten of de energie niet.   Verwerpelijk is wel als in de zogenaamde handel stromannen de prijs op drijven. En als je niet veel geld aan duiven kan of wil geven kan je best nog wel aan duiven van van goede liefhebbers raken. Je moet alleen wat slimmer zijn. Op talloze Belgische sites worden in de winter bonnen van de allergrootste kampioenen verkocht voor een habbekrats. Merkwaardig is wel dat de bon van dezelfde liefhebber op de ene site verkocht wordt voor 60 e en op de andere voor 500. Dezelfde bon, dezelfde liefhebber en... misschien een betere duif voor 60 e. Mijn bon ging in de club in B N weg voor 750 e, nu staat ze, op de club in Sint Job al op 850 e met nog een week te gaan. Of ik daar blij om ben? Zeker niet. Je bent moreel verplicht mensen die zoveel geld betalen (en dat is voor de club) van je allerbeste duiven te geven en zelfs meer dan een. Die allerbeste duiven zittten veelal gepaard met duur of zeer duur aangeschafte, daar is veel vraag naar maar... je kan geld dat je besteedde niet recupereren middels de jongen die je schonk voor een bon. Maar wat erger is dan het geldelijk verlies is dat mensen die zo veel betaalden nog niet met 100% zekerheid goede mee krijgen al doe je nog zo je best. Voor mij mag het dus iets minder al zou ik natuurlijk ook niet blij zijn als er niet op geboden werd. Verder ben ik natuurlijk wel trots op het vertrouwen dat mensen kennelijk hebben, maar toch.... 850 e voor een bon? Ik vind het te veel. Zoals ik dat bod van 250.000 e op EEN enkele duif op Pipa helemaal waanzin vind. En die Belgische sites? Zelf proberen te vinden. Deed ik ook.

Henk scoort. (25/01/2012 )

Afgelopen zat ik met oa W de Bruyn in een forum in Reusel. Volle bak, goede sfeer dus geslaagd. Na afloop kregen we de gebruikelijke fles wijn en bloemen.  Toen kwam Henk van Limpt, van Giantel weet u wel, ons nog een presentje geven. Thuis opende ik het plastic zakje en hoewel ik geen medicijnman ben stelde het me tevreden. Geen zinloze troep maar spul dat je wel eens nodig zou kunnen hebben. En dat bleek deze week. Tussen de piepers zat er een die rochelde en snotterde dat het geen aard had. Ik pakte het beestje vast. Voelde gezwollen aan en perfecte keel. Alleen dat rochelen, het was buiten te horen. Toen dacht ik aan het plastic zakje van Henk en vond daarin ornistop tabletten. Ik stak de duif 2 tabletten op, de dag nadien nog een en je gelooft het niet, duif helemaal terug 100%. Henk gooit er met zijn proukten zeker niet met de pet naar.

Nachtmerrie (24/01/2012 )

Eergisteren liet ik voor het eerst sinds lange tijd mijn doffers los en prijs, een gepakt door de roofvogel. Niet dodelijk, was er bij, maar als vliegduif vrees ik afgeschreven. Gisteren gebeurde gvd hetzelfde met een duivin.  Het is om je uit je nachtrust te halen.  Ik zou een geweer moeten hebben. Niet zo een als in oorlogen gebruikt worden met en tegen guerillas, maar een die ze tegen gorillas gebruiken. Een met zon verdovingsspuitje waaarvan zelfs de sterkste gorilla binnen 20 seconden voor pampus ligt maar ook weer van herstelt. En dan zou ik zon roofvogel heeeeeeeeeel ver weg brengen zodat ik hem nooit meer zou zien. Nu begrijp ik ook waarom er deze winter niet een zangvogeltje in de buurt te bekennen is. Die zijn op en nu dus de duiven maar. Houtduiven daarentegen laten ze zitten, die paren zelfs al. Jaren had ik er amper last van, denk vanwege de kauwtjes bij de buren, maar nu is die ellendeling, of zijn het er meer, terug. Mij maken ze niet wijs dat er niet veel meer roofvogels zitten dan vroeger zoals dierenbeschermers beweren. Wie beschermt trouwens de zangvogels?

Winners (20/01/2012 )

Bart, the man with the plan. Je hebt van die mensen die slagen in zowat alles wat ze doen. Bart van Oeckel Oud Turnhout is zon geslaagd selmade businessman. Ruim 10 jaar geleden wilde hij met duiven beginnen. Talloze malen kwam hij op bezoek, soms met zijn Nance, om over zijn nieuwe hobby te praten. Ik vertelde hem over goede duiven, verduisteren van oude enzovoorts. En Bart ging aan de slag, duiven kopen, de beste die voor geld te koop waren. Ik was aanvankelijk sceptisch. Zo heb ik er meer gekend. Toen ik 2 jaar op rij zijn duiven moest selecteren viel het me op dat hij luisterde. De rommel moest er uit, ongeacht de prijs.  Maar dat Bart op zon korte tijd zulk een vooraanstaand fondspeler zou worden, een van de beste zeg maar, had ik nooit durven denken.  Door zijn enorme prestaties komen de investeringen nu meer dan terug wat resulteerde in prachtige volieres voor zijn hokken die deze week voltooid werden. Zal zijn ster nog rijzen? Ik vrees het voor de concurrentie. W de Br en ik zijn er van overtuigd dat als hij en Luc v Mechelen in de streek van Berlaar zouden worden ze de macht nog meer naar zich toe zouden trekken op de nationals.    
De prachtige nieuwe voliers voor het hok Bart van Oeckel.
Just crazy (19/01/2012 )

Ik schreef over de 1.300.000 d euro van de mij volslagen onbekende Verbesselt. Een kennis had dezelfde soort, alleen... waren ze niets waard.  Hij zette ze op internet en er gingen er weg voor 12.000 en 18.000 e.  Voor insiders: Er moet wel een beetje bak 17 inzitten. Nu staat en duif van Veenstra op 250.000 e. terwijl de veiling nog niet is afgelopen.   Ik gun het Veenstra en de verkopers van harte maar... 250.000 e of meer dan een half miljoen oude guldens? Belachelijk.

Where is the end (17/01/2012 )

Verbesselt? Never heard about him but that is no problem as long as you have de Rauw Sablon, especially bak 17. Total amount of his auction. 1.300.000 e.  Two zeros less would be more reasonable.  The staff of the KBDB will laugh again. 30.000 e for them !! You cannot blame pipa or Verbesselt for this madness.  It is the buyers !!   

Ter overweging (17/01/2012 )

Het is vandaag bitter koud, maar ik zie vogels in de tuin al paren. Enekel weken terug met dat superzachte weer dachten ze er niet aan. De verklaring? toen waren de dagen kort en donker, nu worden ze langer en lichter. Ofwel wat meer al niet vermag mbt het hormonenfabriekje en vorm van de duiven.  

Fantastic pigeons (16/01/2012 )

Willem de Bruyn and me have visited many super champions in the course of years. Yeasterday we went to Luc van Mechelen and we got the same feeling as when we were at Leo Hermans in 2003 before he became famous. Superb quality. Also the health ios his birds was breath taking though he is not a fanatic cleaner. Luc is already a great champion but I think the best is still to come.

Ook een leugenaar (14/01/2012 )

De mannen die momenteel zonder twijfel de berste vitessespelers van Belgie zijn luisteren naar de naam Stickers Donckers. Ze vliegen van 25 km, van 40, van 70, 125 (Quievrain) en Noyon.  Gewoon niets aan te doen, de enige die weerstand biedt is L Heremans.  Nog nooit maakte iemand uitslagen als deze mannen en nog nooit won iemand zo veel nationale titels KBDB als zij in 2011. Ze haalden hun basisduiven niet bij beroemde namen, integendeel, die kwamen vooral van lokale kampioenen.  Voor enkele van hun stamduiven betaalden ze precies EEN euro.  En weet je wat nu zo interessant is? Acht jaar geleden stopten ze met elke medicatie, ook niet tegen geel of de koppen en sindsdien werden hun successen echt sprookjesachtig en nooit veroond. OF ZOUDEN ZE OOK LIEGEN? Wat ook interessant is? Hun jongen worden gespeeld vanuit een BUITENHOK. Gewoon een voliere met de voorkant volledig uit gaas. Een hok waarin weer en wind dus vrij spel hebben maar toch zijn ook met jongen de successen ongehoord en nooit gezien. Ze spelen die overigens tot 3 maal per week en de dagen dat er niet gevlogen wordt wordt er mee gereden. Tot 3 keer per dag. Alleen donderdag is rustdag. Duiven met 35 prijzen op een jaar zijn dus geen uitzondering, duiven die 20 prijzen wonnen en er uit moesten vanwege niet goed genoeg evenmin.
Met blauwe hesjes Stickers Donkers, geflankeerd door kampioen C Everling en A S   Foto W de Bruyn.


Zuid Afrika (12/01/2012 )

Een duif ingeteeld naar Creilman is tot heden de beste in Zuid Afrika (one million dollar race, Sun City).

Interessanting Interessant ! (07/01/2012 )

Vanwege de enorme aanvraag van bons heb ik me dit jaar helaas moeten beperken en werden alleen bons geschonken aan samenspelen waarin ik speel en een liefdadig doel. Dat betekent dat een bon van mij beschikbaar is in Sint Job Belgie.  Daarnaast worden ook een serie andere bons van zeer grote kampioenen aangeboden.  Zie: www.superduif.be > Klik: Duivenverkoop > Klik: Bons St Job.  Dan vindt U de namen van die kampioenen en het hoogste bod tot heden. Deadline voor het bieden is 2 februari 2012 om 22.00 u.  Link:  http://www.superduif-shop.be/shop/
Since I had so many demands for vouchers for young birds 2012 I had to restrict myself and only very few vouchers were donated for clubs/combines in which I race.  One of them is Sint Job Belgium.  Also many other very great champions donated a voucher for this combine!! See:   www.Superduif.be Click  >  duivenverkoop > Click > Bons St Job. Now you will find the names of those champions who donated a voucher and you see the highest bid. Deadline February 2nd  22.00 hrs.          

Genant (07/01/2012 )

Heel de wereld wil Belgische duiven. In het verre oosten en op Pipa mag je ook met Nederlandse afkomen maar dan houdt het wel een beetje op. De Belgen zijn de beste zeggen ze. Vooral in Belgie.  Moet je eens naar de resultaten van de hot spt races kijken in Zuid AFrika, one million dollar race in Sun City.  Amper Belgen te bekennen. Genant gewoon.  Verklaring??????    

Denkertje (05/01/2012 )

Van een Belgisch Limburger kregen we wat informatie toegespeeld over de kolonie Verreckt Arien, onlangs verkocht voor ong een MILJOEN euro. In 2009 won de tandem 9 eerste prijzen provinciaal, soms tegen veel duiven, soms tegen weinig maar het was provinciaal. Echter... Hadden ze 500 meter meer naar het zuiden gewoond (in Brabant) dan zouden ze NIET EEN overwinning behaald hebben.  500 Meter meer naar het westen dan zouden ze in Antwerpen gespeeld hebben en daar zouden ze EEN eerste provinciaal gewonnen hebben.  Ik wil niets afdoen aan de kwaliteit van die duiven, dat waren gewoon fantastisch goede (toch vele) maar zelfs keiharde feiten (uitslagen) kunnen soms bedrieglijk zijn.  Hoe goed trouwens die duiven waren weet Bartsoen die met zijn VA vogels 2 eerste won in Antwerpen, maar toch. Iets om over na te denken.   

Oppassen (04/01/2012 )

Liefst 3 liefhebbers hoorde ik deze week klagen dat hun duiven plotseling geen mineralenpoeder, vitamineral, piksteen en dergelijke meer aten.  Natuurlijk aten ze dat niet meer. Begin januari was de luchtvochtigheid bijna 100 graden en als dat spul vochtig is eten ze het niet. Van het bekende vitamineral moet het poeder ahw afstuiven als je dat in een potje doet. Vanwege de droogte. Punt is dat die additieven in een vochtige ruimte, vaak op het duivenhok zelf bewaard werden en dat is verkeerd. En voor degenen die aan het kweken zijn, en dat zijn de meeste, als een koppel na een dag of 16 nog niet met eieren zit, scheiden !!

' Ad Schaerlaeckens