Ga direct naar de inhoud.

Mail van Frank

Ik ben Frank van Engelen ( zoon van Jan) geboren in Chaam maar woon nu alweer 15 jaar in Spanje.

 

Ik maak me net als jou zorgen over het dalende ledental in geheel Nederland maar vooral toch ook in brabant 2000. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat als ik ooit eens terug ga, er geen liefhebbers meer zijn om tegen te spelen.

 

Ik schrijf je omdat hier in Spanje in de regio waar ik nu woon juist het omgekeerde gaande is omdat hier het ledental fors STIJGT.

 

Ik woon in de provincie Aragon ( vlakbij Zaragoza) en heb een club gevonden in 2007 via internet.

De club had toen ongeveer 12 leden maar bedenk wel dat deze wonen in  een gebied zo groot als brabant 2000, dus jullie leven wat dat betreft nog steeds in luxe.

 

Maar nu komt het belangrijkste, de club is nu gegroeid tot 45 leden!! met voor 2014 dertien nieuwe leden en het frappante is dat het vooral veertigers zijn er is maar 1 persoon boven de 70 jaar.

 

Waarom ik je mail is te vertellen hoe men het hier aanpakt en mischien kan men er daar wat mee.

 

* 62% van de leden zijn spanjaarden de rest zijn buitenlanders vooral Roemenen dat is bijna de helft!!! het zijn zeer fanatieke liefhebbers , in Nederland wonen ook erg veel polen en roemenen maar hier hoor ik nooit iets over als doelgroep. 

 

* Verschillende keren is onze voorzitter op de regionale t.v geweest ( omroep brabant bijv.)

dat is gratis en bereikt erg veel mensen. Natuurlijk wel een vlotte reportage en geen oude lullenpraat.

 

* Op braderien, jaarmarkten en scholen staan met de club. ( maar ik heb begrepen dat dat in nederland ook gebeurd.

 

* Ook regelmatig artikelen in de krant maar dan wel een krant als bndestem.

 

*Wij kopen als leden vaak samen voer en artikelen in om het goedkoop te houden maar dat is voor bij jullie niet echt toepasselijk denk ik.

 

* De club heeft een eigen internetpagina die WEL wordt bijgehouden.

 

* Bijna alle leden hebben Whatsapp en we hebben een groep met eigen leden maar ook met mensen van andere provincies van Spanje. Erg leuk tijdens de vluchtdagen maar vooral belangrijk voor de nieuwe leden , ze stellen een vraag aan de "veteranen"en krijgen direct antwoord.

 

* Om de potentieele nieuwe leden niet te verliezen gaat een "veteraan"hem begeleiden en helpen met duiven etc...we nemen ze bijv. mee bij het inmanden.

 

Wel heel belangrijk is een goede sfeer in de vereniging en een paar personen die de kar trekken. Het moet toch wel mogelijk zijn om er in nederland bij elke club een paar bij te krijgen zeker?

Nou Ad  ik hoop dat je mischien hier iets mee kunt en laten we hopen dat als ik terugkom ik nog lekker in Chaam met duiven kan spelen.

 

Groetjes , 

 Frank van Engelen